Augustus császár halálának 2000. évfordulója


Augustus császár halálának 2000. évfordulójára emlékeznek Rómában
Olvasási idő: < 1 perc

Nagyszabású eseménysorozattal emlékezik meg Róma a 14-ben elhunyt Gaius Iulius Caesar Octavianus Augustus (Kr. e. 63- Kr. u. 14) császárról. Restaurálják a mauzóleumát, és feléled Augustus császár egykori fóruma is.

Augustus császár halálának 2000. évfordulójára emlékeznek Rómában

Rómában idén februárban ért véget az olasz köztársasági elnöki palota kiállítótermeiben rendezett Augustus-kiállítás, amelyre összesen 160 ezren voltak kíváncsiak. Április 21-től, Róma alapításának 2767. évfordulójától, október 21-éig minden este multimediális régészeti előadás kelti életre a Forum Romanummal szomszédos Augustus-fórum romjait. A Rómában született és Nápolyhoz közeli Nolában 14. augusztus 19-én elhunyt római császár halálának 2000. évfordulójára helyreállítják az Augustus császár temetkezési helyeként ismert mauzóleumot is. A restaurálásra Róma kétmillió eurót szán.

A 28-ban a Tiberis római folyó partján emelt síremlék több mint ezerötszáz éve vár a felújításra és a karbantartásra. A római birodalom összeomlása után a Rómát megszálló barbár csapatok kifosztották, majd az évszázadok során legelőként, öregek otthonaként és koncertteremként is működött. 1936-ban lezárták és azóta a mai Róma központjában elhagyatottan áll a Richard Meier amerikai építész által 2006-ban restaurált Ara Pacis augustusi békeoltár mellett. Augustus kör alakú, többemeletes, tetején szobrokkal díszített mauzóleuma úgy nézett ki, mint Hadrianus császárnak (76-138) a manapság Angyalvárként ismert síremléke. Ezt Hadrianus Augustus mauzóleumával majdnem szemben emeltette a Tiberis túlsó partján.Previous Génmódosított növényekkel próbálkoznak Kínában
Next Klímakalauz a települések levegőminőségének javítására

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + egy =