Ausztrália megalapította az első nemzeti űrügynökségét


Ausztrália megalapította az első nemzeti űrügynökségét
Olvasási idő: < 1 perc

Ausztrália bejelentette, hogy megalapítják az ország első űrügynökségét.

Habár a hangsúly a tér kereskedelmi hasznosításán van, a kutatók azt remélik, hogy tisztán tudományos erőfeszítések is lesznek majd a tevékenységek között.

A kormány azt tervezi, hogy 38 millió ausztrál dollárt ad kezdő tőkeként az ügynökség felállítása és működtetése érdekében. Az első hírek szerint a geológus, Megan Clark vezeti az új ügynökséget. Peter Quinn, a Nemzetközi Csillagászati ​​Kutatóközpont csillagászati ​​és ügyvezető igazgatója szerint a szerény finanszírozás és az alkalmazott technológia hangsúlyozása ellenére az ügynökség létrehozására vonatkozó döntés „az ausztrál ipar és a tudomány számára fontos mérföldkő”.

Az ausztrál kormány tavaly júliusban állított fel egy szakértői csoportot, hogy értékelje a nemzet űrtechnológiai képességeit. Feladatuk az volt, hogy hosszú távra dolgozzanak ki tervet e fontos és izgalmas ágazat kibontakoztatására. A testület 2018 március végén nyújtotta be jelentését, de azt még nem hozták nyilvánosságra.

Bár Ausztráliában már van űrkutatás. Különböző csapatok kis műholdakat terveztek és építettek már a Föld megfigyeléséhez és asztrofizikai tanulmányokat is folytattak, de az épített eszközöket más országok indították útjára. A közösség azt reméli, hogy a most létrejövő űrügynökség lehetővé teszi a saját műholdak saját hatáskörű felbocsátását, illetve hogy egy nemzeti űrügynökség megnyithatja a nagyobb nemzetközi küldetések hivatalos részvétele előtt is az utat.Previous Az étcsokoládé fogyasztása csökkenti a stresszt és a gyulladást
Next Mire figyel egész Finnország?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − tíz =