Az étcsokoládé fogyasztása csökkenti a stresszt és a gyulladást


Az étcsokoládé fogyasztása csökkenti a stresszt és a gyulladást
Olvasási idő: < 1 perc

Egy új kutatás humán vizsgálatai először vizsgálták az étcsokoládé fogyasztásának agyi funkciókra gyakorolt ​​hatását.

Az eredmények azt mutatják, hogy bizonyos típusú étcsokoládék fogyasztása csökkenti a stresszt és a gyulladást, miközben javítja a memóriát, az immunitást és a hangulatot.

A San Diego-i tanulmányból kiderül, hogy a nagy kakaókoncentrációjú csokoládé (minimálisan 70% kakaó, 30% szerves cukornád) fogyasztása pozitív hatással van a stressz szintjére, a gyulladásra, a hangulatra, a memóriára és immunitásra. Jóllehet az eddig is ismert volt, hogy a kakaó a flavonoidok egyik legfontosabb forrása, de ez az első alkalom, hogy a hatásokat humán alanyokon tanulmányozták annak megállapítására, hogyan képes-e támogatni a kognitív, endokrin és a szív-érrendszeri egészséget.

Lee S. Berk, közegészségügyi végzettséggel rendelkező orvos, valamint az adventista Loma Linda Egyetem pszicho-euroimmunológiai és élelmiszer-tudományi kutatója kifejtette, hogy már évek óta vizsgálják, cukortartalom szempontjából, az étcsokoládé hatását a neurológiai funkciókra, ám ez az első alkalom, hogy a nagy mennyiségű kakaó hatását vizsgálja valaki. Minél nagyobb a kakaó koncentrációja, annál pozitívabban befolyásolja a memóriát, a hangulatot, az immunitást.

A kakaóban található flavonoidok rendkívül hatékony antioxidánsok és gyulladáscsökkentő szerek. A 70% kakaót tartalmazó étcsokoládé szabályozza a sejtes immunreakciót, az idegpályák működését és az érzékszervi érzékelést.Previous Richard Feynman Magyarországon
Next Ausztrália megalapította az első nemzeti űrügynökségét

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 10 =