Bőrre permetezhető koffein helyettesítheti a kávét


Bőrre permetezhető koffeint helyettesítheti a kávét
Olvasási idő: < 1 perc

Egy amerikai vegyész feltalálta a csésze kávé gyors alternatíváját: a bőrre permetezhető „energiát”, a koffeint.

Benjamin Yu, a Harvard Egyetemen frissen végzett vegyésze azt állítja honlapján, hogy kifejlesztette a világ első koffein alapú energiapermetét – idézi a The Daily Mail online kiadása. A „sprayable energy” Yu szerint a reggeli ébredéshez és a munka közben az emberre támadó álmosság ellen szükséges hatást úgy éri el, hogy nem kell az ital készítésével bajlódni. Nem marad utóíz a szájban, és a fekete italhoz adott cukor és tej kalóriája sem vezet felesleges kilókhoz.

A másodpercek alatt ható kávépermet ezen kívül nem tartalmaz titokzatos összetevőket sem – olvasható a honlapon. Az engedélyezés alatt álló termék szagtalan folyadék, amelyet a bőr felszív és órák alatt oszlik el a testben. Tehát élénkítő hatása tartósabb lehet, mint egy csésze kávé.

A kis alumínium flakon mintegy 160 adag permetet tartalmaz, amely a feltaláló szerint negyven presszókávé koffeintartalmának megfelelő mennyiség. Yu azért kezdte el keresni a fekete ital alternatíváját, mert szerinte annak „hullámvasút-hatása” van. Kísérletei során a nikotintapaszt is tanulmányozta.

A spray egyetlen aktív anyagot tartalmaz, a koffeint. Amely a bőrön át úgy jut a testbe, hogy áthatol a sejthártyán, hiszen szerkezete nagyon hasonlít a tapasszal a szervezetbe vihető nikotinéhoz – közölte Yu a Huffington Post portál kérdésére.

Szintén vegyész édesapjával közös, több hónapos kutatás során felfedezte, hogy ha a koffein, amely nehezen oldódik a vízben, egy természetes aminosav származékával vegyül, az sokkal könnyebben oldódik. Minden egyes permet egy csésze kávé koffeinmennyiségének negyedét tartalmazza, de hatása állítólag azonos vele.Previous Google - Hátizsákos és biciklis képkészítés
Next Ukrajna és Kína amerikai dollár helyett nemzeti valutában számol el

1 Comment

  1. Máté S.
    2014/07/23
    Válasz

    Hű, ezt tuti kipróbálnám, bár biztosan horribilis lehet az ára! Viszont nem veszélyes? Mi van akkor, ha valaki túl sokat fúj magára belőle?

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − egy =