Elektromos járművek gazdaságosabb töltési megoldása


Elektromos járművek gazdaságosabb töltési megoldása - Technika
Olvasási idő: < 1 perc

Az ABB otthon és munkahelyeken egyaránt könnyen telepíthető, AC fali töltőkből álló termékcsaláddal bővíti a töltési megoldásokból álló portfólióját. 

Az új AC fali töltőket felsorakoztató portfólió, összesen 52-féle típust fog át költséghatékony töltőpontot biztosítva a magán és üzleti használatban álló elektromos járművekhez. A könnyű kiépíthetőségének és a kompakt kialakításának (50 x 25 cm) köszönhetően az AC fali töltő lakóépületekben vagy irodákban is egyszerűen alkalmazható. Különösen olyan vállalatok számára lehet előnyös, amelyek azt tűzték ki célul, hogy éjszakai töltési lehetőséget biztosítanak ügyfeleik számára.

Frank Mühlon, az ABB Elektromos Járműtöltés globális üzletági vezetője szerint: „A hibrid hajtású járművek és az akkumulátorról működő elektromos autók értékesítésének felfutásával párhuzamosan, a vállalatok és a járművezetők körében egyre nagyobb az igény az egyszerű és költséghatékony járműtöltési megoldások iránt.” 

A cég azt a fő szempontot vette figyelembe a portfólió bővítésekor, hogy  a járműtöltési folyamat ne szakítsa meg a napi események láncát.

Ezért az AC fali töltő könnyen kiépíthető, és otthon éppúgy használható, mint a munkahelyen. A robusztus, bel- és kültéri használatot egyaránt támogató, időjárásálló házzal gyártott fali töltők különböző változatokban kerülnek forgalomba. A termékcsalád 4,6 és 11 kW-os AC töltési teljesítményű megoldásai mellett, 22 kW-os háromfázisú AC töltést biztosító verziót is tartalmaz. Az ABB többi termékéhez hasonlóan, a műszaki támogatási szolgáltatások globális hálózatán keresztül, a fali töltőkhöz is jelentős műszaki támogatást biztosít. Nyílt forrású kommunikációs protokollal, az OCPP-vel (Open Charge Point Protocol) kompatibilis, fali töltője jövőbiztos, hitelesítési és terheléskiegyenlítési képességekkel rendelkezik.

A nagyobb rugalmasság érdekében a fali töltők a csatlakozótípusok széles választékával, köztük 2-es típusú csatlakozóaljzattal, 2-es típusú, fedéllel szerelt aljzattal, illetve 1-es és 2-es típusú kábellel kerülnek forgalomba. 

 Previous Blokklánc alapú tőzsde
Next Elvarázsolt sziget

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizennyolc =