Blokklánc alapú tőzsde


Blokklánc alapú tőzsde - TUDOMÁNYPLÁZA - Mindennapok
Olvasási idő: 2 perc

A CryptoSecurities Exchange a világ első SEC által bejegyzett, blokklánc alapú Nemzeti Értékpapírtőzsdéjének létrehozását tervezi.

A csalás kiküszöbölését, a vállalkozók és kisvállalkozások tőkepiaci tőkéhez való hozzáférésének egyszerűbbé tételét célzó digitális mozgalom – önszabályzó, teljesen transzparens, az adózási szabályoknak megfelelő, blokklánc alapú, az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete („SEC”) által bejegyzett Nemzeti Értékpapírtőzsde – egy ilyen szervezet létrehozása a célja a CryptoSecurities Exchange LLC csapatának.

Mi a különbség az értékpapírkereskedelmet végző hagyományos értéktőzsdék és a blokklánc alapú tőzsde közt? Hozzáférés, költség, gyorsaság és átláthatóság.

A jelenleg 1,7 billió USA dolláros tőzsdén kívüli (OTC) értékpapírpiacon szereplő cégek értékpapírjaik kereskedését nem hagyományos tőzsdén bonyolítják a rendkívül magas költségek miatt. A brókerek, klíringházak, letétkezelők és maga a tőzsde is elveszi a szerinte neki járó részt minden egyes tranzakcióból. Még az engedékenyebbek sem hagyják a befektetőknek, hogy megússzák az elszámolóháznak, a tőzsdének fizetendő díjakat és a tranzakció lezárásához szükséges, 3-5 napos elszámolási időt. Tovább bonyolítja és lassítja az ügyleteket az, hogy a Wall Street botrányainak nyomán olyan részletes, minden apró lépést meghatározó értékpapír-kereskedelmi szabályok kerültek bevezetésre, amelyek gyakorlatilag megakadályozzák a vállalkozókat és a kezdő vállalkozásokat abban, hogy a hagyományos értékpapírpiacokon tőkéhez jussanak.

A vállalkozók így arra kényszerültek, hogy más módokon szerezzenek induló tőkét, például úgy, hogy termékkoncepcióikat előértékesítik olyan közösségi finanszírozási platformokon, mint a Kickstarter és a
GoFundMe. A StartEngine-hez hasonló platformok működése azonban szintén korlátokba ütközik, és nem aknázhatók ki teljes mértékben a bennük rejlő lehetőségek, mivel az ilyen típusú platformokon keresztül kizárólag bizonyos feltételeknek megfelelő, akkreditált befektetők érhetők el. Ezek olyan magánszemélyek, akiknek éves jövedelme meghaladja a 200.000 USA dollárt, vagy több mint 1 millió USA dolláros vagyonnal rendelkeznek (ebbe az ingatlantulajdon nem számít bele). Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nagyközönség, a magánemberek túlnyomó része nem érhető el ezeken a csatornákon keresztül, és így a platformon keresztül nem vehető igénybe a közösségi finanszírozás.

Erre a problémára kínál megoldást a CryptoSecurities Exchange (CSX).

A CSX a SEC által bejegyzett nemzeti értékpapírtőzsde lesz, amely a Delaware államban nemrégiben hatályba lépett új kriptoértékpapír törvény alapján működik. A törvény lehetővé teszi a részvények digitalizálását és elektronikus úton való átruházását egy blokklánc alapú magánhálózatban elosztott részvénykönyv alapján. A CSX végső célja az, hogy az Amerikai Egyesült Államok összes OTC vállalatának részvénykönyvét díjmentesen digitalizálja. Ami azonban még ennél is fontosabb, az az, hogy a CSX a SEC-nél korábban törvényességi felügyelőként dolgozó szakértőkkel és forensic könyvvizsgálókkal együttműködve egy olyan hálózat felállításán dolgozik, amelynek működési szabályaiba beépítésre kerül az értékpapírokra vonatkozó minden jelenleg hatályos jogszabály és szabályzat.

Ez azt jelenti, hogy a vállalkozóknak és a startupoknak többé nem kell értékpapírügyletekre szakosodott jogászokkal konzultálniuk. A brókerek feledésbe fognak merülni. A klíringházakra sem lesz többé szükség csakúgy, mint ahogy a letétkezelőkre sem. A CSX online kereskedési platformja közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a befektetők és a vállalkozók, a kisvállalkozások és vállalatok között az Amerikai Egyesült Államokban.

A CryptoSecurities Exchange lesz a világ első teljesen transzparens, adószabályoknak megfelelően működő, blokklánc alapú, az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete által bejegyzett nemzeti értékpapírtőzsdéje.

 Previous A dohányzás hozzájárulhat a hallás károsodásához
Next Elektromos járművek gazdaságosabb töltési megoldása

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + tizenkettő =