Elvarázsolt sziget


Elvarázsolt sziget a Vajdahunyadvárban - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: 2 perc

Az f exhibition szervezésében ismét egy új, több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló, izgalmas kiállítás és játék várja a látogatókat a Vajdahunyadvárban.

Már megszokhattuk, hogy ezek a kiállítások interaktívak, játékosak és kicsik, illetve nagyok számára egyaránt szórakoztatóak. A 2018. március 24. – május 13. között megtekinthető Elvarázsolt sziget nevet viselő program során egy látványos kiállításba csöppen a látogató, amely egy képzeletbeli trópusi sziget. Itt pedig egy bátorságot és ügyességet igénylő valóban varázslatos kaland részesei lehetünk.

Az Elvarázsolt sziget ura, a találékony Varázslómester különféle próbatételeket eszeli ki, hogy megbizonyosodjon róla, ki alkalmas varázslótanoncnak.

Elvarázsolt sziget a Vajdahunyadvárban plakát - TUDOMÁNYPLÁZA  A legrátermettebbek a kaland végén egy titkos varázstárgyat megérintve varázslótanonccá válhatnak. De, ami a legjobb az egészben, hogy megint megjelenik a tudomány! Hiszen képzeletbeli trópusi szigeten barangolva nem csak a rejtőzködő Varázslómesterrel, hanem az esőerdők számtalan különös lakójával és meglepő jelenségeivel is találkozhatunk.

Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a párás tengeri szél, álompor szitál, a Varázslómester bűvös birodalma csupa rejtély és talány. A bűvös helyszíneket járva kideríthető, képesek vagyunk-e újraindítani a veszteglő dzsungelvasutat, meg tudjuk-e törni az Álmok Őrzője veszedelmes bűbáját, át tudunk-e kelni egy elefánttal a Tű-fokon, meg tudunk-e zabolázni egy repülő szőnyeget, és sikerül-e megfejteni a Majomszikla végső titkát. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Már csak azért is, mert a mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a titokzatos varázsvilágot, miközben furfangos feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt szigetlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket. De, aki minden akadályt sikerrel vesz, annak a jutalom sem marad el!

Csalóka illúzió vagy csodás varázslat lakozik a szigeten?

Elvarázsolt sziget a Vajdahunyadvárban plakát - Rejtélyes helyszínekAki vállalja a kihívást, felfedezheti a Káprázat és Fantázia lenyűgöző birodalmát, de vigyázat, az Elvarázsolt szigeten minden megtörténhet!

A cél? Nos, az Elvarázsolt sziget ura különféle próbatételeket eszelt ki, hogy megbizonyosodjon róla, ki alkalmas varázslótanoncnak. Így, a legrátermettebbek a kaland végén egy titkos varázstárgyat megérintve varázslótanonccá válhatnak. Belépéskor szöveges játékfüzetet kapunk, mellyel lépésről lépésre kerülhetünk egyre közelebb a célhoz, a varázslótanonccá váláshoz. A  kiállítás és játék új látványvilággal, rengeteg felfedezni valóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Az interaktív kiállítás és játék 2018. március 24-től május 13-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. Ráadásul nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, valamint május 1-jén is nyitva vannak 10-17 óráig.

 

Jegyárak: felnőtt 1750 Ft ; gyermek (3–14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1550 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5950 Ft (A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.)Previous Elektromos járművek gazdaságosabb töltési megoldása
Next Sungit - a szénalapú csodaásvány

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 5 =