Csillagközi kaland a varázslatos világűrben


Csillagközi kaland a varázslatos világűrben
Olvasási idő: < 1 perc

A Vajdahunyadvárban ismét egy látványos kiállítás részesei lehetünk.

A látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve galaktikus, csillagközi kaland részesei lehetnek.

2019. március 30-tól május 26-ig (naponta 10-től 17 óráig, hétfő szünnap) megtudhatjuk, mit rejt a világűr. Nagy kérdés, hogy titokzatos talány vagy ismeretlen veszély vár a galaxis mélyén! Aki elég bátor ahhoz, hogy űrkalandornak álljon, felfedezheti az univerzum legvarázslatosabb jelenségeit!

Az új, tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hív! Ami nagypénteken, húsvétvasárnap, húsvéthétfőn, valamint május 1-jén is nyitva van. A játék során a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert, sőt, elmerészkedhetnek a Tejúton is túlra, miközben furfangos feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket. Küldetésük célja, hogy űrkikötőket érintve megfejtsék a mindenség titkait, begyűjtsék a fényjeleket, majd szerencsésen visszatérjenek a Földre. Ha valaki minden akadályt sikerrel vesz, a jutalom sem marad el!

Az csillagközi kaland során a résztvevők megismerhetik a világűr törvényeit és természetét, valamint megcsodálhatják távoli tájait és égitestjeit: a Kozmikus Kazánt, a Szeszélyes Ikernővért és az Égi Állatkertet. Megtudhatják, hogy melyik planéta a Naprendszer porszívója, hogyan születnek a csillagok, továbbá kideríthetik, vajon tudnának-e csellózni a Holdon, és hogy milyen íze van a galaktikus ködnek.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteres kiállítás és játék izgalmas látványvilággal, rengeteg tudományos felfedezni valóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.Previous Diszkalkulia – számháború az agyban
Next ,,Április 4-ről szóljon az ének…”

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × egy =