A régészet kulisszatitkai


A régészet kulisszatitkai
Olvasási idő: < 1 perc

Elkészült egy különleges interaktív kötet, amely gyerekeknek és felnőtteknek is lehetőséget nyújt a régészeti korszakok, leletek és módszerek egyéni felfedezésére pécsi Csontváry Múzeumban.

A Régészet, és ami mögötte van című kötet a hagyományos módszerek bemutatása mellett betekintést enged olyan modern technikák használatába is, mint a drónok és a geofizikai eszközök. Számos interaktív elem, például kirakós és mozgatható illusztrációk beépítésével teszi igazán kézzelfoghatóvá a régészek munkáját a lelőhely-felderítéstől egészen a feldolgozásig. A könyv június 22-étől Az első falvak – az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon című időszaki kiállításban lesz megtekinthető és használható.

A szöveg jól tagolt, könnyen értelmezhető, így az olvasó-felfedező gyorsan eligazodik a régészet területén és a fejezetekben.

Sok más mellett megtudhatjuk, hogyan és milyen mélyre ásnak a régészek, miként zajlanak a terepi felderítések. Illetve azt is, miből lehet meghatározni, hogy mely korszakból származik az adott lelet.

A 65 oldalas kötetet – Kováts-Ömböli Éva ötlete alapján – Gáti Csilla régész és Majdán Mira régész-múzeumpedagógus szerkesztette. A grafikai tervezés Pozsgai Judit, a kivitelezés a Rubinszki Reklámstúdió munkája.

A pécsi Csontváry Múzeumban 2020 júniusáig látogatható tárlat a helyi újkőkori közösségek közép-európai szinten is jelentős régészeti örökségét mutatja be a legújabb kutatási eredmények tükrében.Previous Aviatika – Pécs repüléstörténetéből című kiállítás
Next Az AI technológia hatása a projektmenedzsmentre

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 15 =