Iparművészeti Múzeum kerékpáros kiállítás


Iparművészeti Múzeum kerékpáros kiállítás
Olvasási idő: < 1 perc

Bringológia a címe a kiállításnak, amely tizenkét ország legfrissebb kerékpáros design innovációit mutatja be és állítja párhuzamba korábbi formatervezési megoldásokkal.

Iparművészeti Múzeum kerékpáros kiállításAz Iparművészeti Múzeumban (IMM) nemrég megnyílt tárlat nem egy kerékpárokról, hanem egy, a kerékpározásról nyílt kiállítás – hangsúlyozta Cselovszki Zoltán, az IMM főigazgatója. A Közlekedési Múzeum és az IMM együttműködésében nyílt tárlat a Kultúrgorilla csapatának válogatásában a jövő innovációit vonultatja fel a Közlekedési Múzeum gyűjteményének darabjai mellett.

Akár szokatlannak is nevezhetnénk egy ilyen kiállítás, pedig a design és a közlekedés egyáltalán nem állnak távol egymástól, hiszen a jó design azon múlik, hogy a felhasználó mennyire találja meg az összhangot az eszközzel. A kiállítás a formatervezés, mint szakterület és szakma értelmezési határait feszegeti: a látogató az új formai fejlesztések mellett rendszerformáló koncepciókkal, társadalmi projektekkel és innovatív technológiákkal ismerkedhet meg. Az anyag történeti kontextusát és jelentőségét a Közlekedési Múzeum gyűjteményének néhány különleges és kiemelt darabja adja meg.

Iparművészeti Múzeum kerékpáros kiállítás

Budapesten 1990 óta tizenegyszeresére nőtt a kerékpározók száma, így mint minden ilyen társadalmi folyamatra, reagált a design is. Rengeteg olyan használati tárgy jelent meg, amely a kerékpározáshoz kötődik és ma már a kerékpárra többé nem tekinthetünk egyszerű sport- vagy közlekedési eszközként. A Bringológia kiállítás az egyén, a helyi közösségek és a globális kihívások hármas metszetében mutatja be a formatervezés szerepét és jelentőségét a városi kerékpározásban. Hogyan ösztönözheti a design a biztonságos, kényelmes és stílusos biciklizést? Milyen szerepe van a tervezőnek a városi rendszerek kerékpárközpontú fejlesztésében? Hogyan hathat a design és a bicikli a globális társadalmi, ökológiai és gazdasági folyamatokra?Previous Virágzó élet volt a Góbi sivatagban
Next Napelemes repülő

1 Comment

  1. Ezert kulonosen figyelemre melto, hogy a megujulas elott allo Iparmuveszeti Muzeum egy nagyszabasu kiallitas es rendezvenysorozat kereten belul kivanja a kozonseggel megismertetni az uj szerzemenyt es alkotojat. Breuer targyaloasztalaval kapcsolatban tobb erdekesseget is feltartak, melyet most a szelesebb kozonseg is megismerhet, akarcsak a tervezo elso biciklije inspiralta hires csobutorokat.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő − 1 =