Megkezdődik a Mobil Világkiállítás Barcelonában


Megkezdődik okostelefonok, okosórák részvételével Barcelonában a mobil iparág legjelentősebb eseménye, a Mobile World Congress (MWC).
Olvasási idő: 2 perc

Megkezdődik Barcelonában hétfőn a mobil iparág legjelentősebb eseménye, a Mobile World Congress (MWC).

Mobile World Congress A Mobil Világkiállításon a legnagyobb készülékgyártók és szolgáltatók mutatják be legújabb eszközeiket és fejlesztéseiket a szakmai közönségnek. A hétfőtől csütörtökig tartó eseményen közel 1800 kiállító vesz részt. A kiállítást rendező GSMA (Global System for Mobile Communications Association) a 2013-as kiállítás 72 ezer látogatójánál is többre számít az idén.

A kiállítók vélhetően nagyobb méretű és nagyobb felbontású, valamint hajlítható kijelzőjű, és még több megapixeles kamerákkal felszerelt okostelefonokkal, tabletekkel, egyéb „hordható” mobileszközökkel, például okosórákkal rukkolnak elő. A szolgáltatók pedig a formálódóban lévő hálózatba kapcsolt világ, a gépek közötti kommunikáció újdonságait, egyebek közt az autókra fejlesztett mobil technológiákat mutatják majd be.

A legnagyobb gyártók általában titokban tartják, hogy milyen új készülékek debütálnak a világkiállításon,

ám a szakmai sajtóban már egy ideje olvasni lehet arról, hogy mik lesznek az idei év meghatározó újdonságai.

Nagy várakozás övezi a Samsung, a világ elsőszámú okostelefon-gyártója hétfő estére meghirdetett, „Samsung Unpacked 2014 Episode 1” elnevezésű eseményét. Itt a találgatások szerint a dél-koreai cég bemutatja Galaxy szériájának legújabb darabját, az S5-öt. A sorozat előző darabját, az S4-et tavaly márciusban dobta piacra a Samsung. Ebből alig egy hónap alatt 10 milliót adott el belőle.

A Nokia a Wall Street Journal értesülése szerint egy olyan alacsony árkategóriás készülékkel jelenik meg a kiállításon, amelyen a Google Android operációs rendszere fut. Ez azért érdemel figyelmet, mert a Windows operációs rendszert fejlesztő Microsoft hamarosan megvásárolja a finn Nokia mobilüzletágát.

Az LG már az MWC előtt nyilvánosságra hozta új „phablet” (telefon-tablet) készüléke specifikációját. A készüléket a kiállításon lehet majd először megtekinteni.

A kínai Huawei, amely az okostelefonok piacán a harmadik legnagyobb szereplő a Samsung és az Apple után, az új telefonkészülékek mellett távközlési hálózati termékeket és vállalati kommunikációs távközlési megoldásokat is bemutat Barcelonában.

A kiállításon magyar cégek is bemutatkoznak, hasonlóan a korábbi évekhez.

A kiállítók listáján hét magyar cég szerepel. A 3G Multimedia, a BHE Bonn Hungary, a FlexiTon, az ITware, a Kishonti Kft., a Navayo International és a Virgo Systems.Previous Az Afrikán kívüli legrégebbi emberi lábnyomokat fedezték fel
Next Újratemetik a XIII. századi templomalapító földi maradványait Zalaegerszegen

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =