A világ 500 legjobbja között van két egyetemünk


A világ 500 legjobbja között van két egyetemünk
Olvasási idő: < 1 perc

A klinikai orvostudományok képzési területen a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara a tematikus világrangsorban a 471. helyet szerezte meg.

Ezzel Magyarországra vetítve a második a Semmelweis Orvostudományi Egyetem után. U.S. News & World Report minden évben megjelenő rangsora a Best Global Universities képzési területenként és régiónként is értékeli a világ felsőoktatási intézményeit. A kiadó ismert arról, hogy következetes, adott területhez igazított módszertan alapján differenciál és az egyik nagy mértékadó rangsornak tekintik az Academic Ranking of World Universities, a QS World University Rankings és a The Times Higher Education akadémiai rangsoraival együtt.

A magyarországi orvosképző helyek között a Debreceni Egyetem az 580. a Szegedi Tudományegyetem az 520. helyen áll. Az élen végzett Semmelweis Orvostudományi Egyetem a 222. helyet szerezte meg az 500-as listán.

Az előző évekhez képest még kiemeltebb szerepet kapott a tudományos teljesítmény a 2020-as ranglista összeállításakor. A U.S. News & World Report idén 14 paraméter figyelembe vételével rangsorolta a világ legjobb egyetemeit, emellett 14 képzési részterületen tette elérhetővé a „legjobb 500-ak” listáját. A világrangsor készítői a vizsgálatuk során számos terület mutatói alapján hasonlítják össze az intézményeket. Ezek közül kiemelten figyelembe veszik az oktatási környezetet, kutatást, idézettséget, a nemzetközi orientáció fejlettségét. De komoly értékelő szempont a globális és regionális tudományos elismertség is.Previous Mennyit kütyüznek a gyerekek?
Next Hódoltságkori rézedények kerültek elő

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + tíz =