Facebook 360 fokos kamera – szabad szoftver


Facebook 360 fokos kamera - szabad szoftver
Olvasási idő: < 1 perc

Amikor a Facebook bejelentette 360 fokos kamerájának (Surround 360) bevezetését, azt ígérte, hogy az szabadon felhasználható, ingyenes lesz.

Facebook 360 fokos kamera - szabad szoftverA csapda ott van, hogy a használathoz szükséges hardvert mindenkinek magának kell kiépítenie. Az áprilisban bejelentett Surround 360 kamera nem lesz szabadon elérhető. A Facebook műszaki csapata azt mondja, a kamera felépítése ─ amely 17 nagy felbontású kamerát egyesít magában ─ 30 000 dollárjába kerül a felhasználónak.

Akinek van ennyi pénze, ideje és energiája annak irány a GitHub, hogy megtanulja, hogyan kell összerakni a kamerákat, telepíteni a szoftvert és helyrehozni bármelyik hibát, ha a működés nem megfelelő. Chris Cox, a Facebook termékfejlesztési vezérigazgatója kiposztolt egy olyan videót, amelyben segít végigmenni ezen a folyamaton. Szavait idézve, ő azt állítja, hogy a folyamat: „Egyszerű”.

A Facebook egy hatalmas hálózat az ilyen tartalmak számára, és jelenleg mindenki másnál jobb az általuk készített 360-videó és virtuális valóság.  A Facebook-ot úgy tűnik, az motiválja erre a projektre, hogy fejlessze a nagy felbontású 360 fokos és a VR, azaz a virtuális valóság tartalmakat. Főleg, hogy ezen a területen már a Google versenyben van.

Bár a Surround 360 egy igen drága DIY projekt, a szoftver elérhetősége megnyitja az ajtót a világ agyafúrt feltalálói előtt, hogy kifejlesszék a kamera sokkal gazdaságosabb változatait, és a 360 fokos virtuális valóság tartalmak elkészítését.Previous Római kori erőd tornyát tárták fel Környén
Next Olimpiai futók új kiegészítője - agytevékenységet serkentő fejhallgató

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + öt =