Olimpiai futók új kiegészítője – agytevékenységet serkentő fejhallgató


Halo Neuroscience - Olimpiai futók új kiegészítője - agytevékenységet serkentő fejhallgató
Olvasási idő: < 1 perc

Az idei olimpiai játékok érdekes technológiai fejlesztések előtt nyitottak lehetőségeket.

Halo Neuroscience - Olimpiai futók új kiegészítője - agytevékenységet serkentő fejhallgatóNéhány atléta újabban egy agyi működést serkentő fejhallgató segítségével fejleszti képességeit, ugyanis a Halo Sport Fejhallgatók állítólag növelik az atléták motoros tanulási képességeit. A csúcstechnológiai felszerelés segíti őket, hogy gyorsabban és messzebbre jussanak, mindeközben védelmet is biztosít számukra.

Az Engadget szerint a Halo Neuroscience bejelentette, hogy három amerikai atlétával dolgozott együtt a Riói Olimpiai Játékokra való felkészülésben. A Halo Sport nevű fejhallgatók állítólag olyan energiaimpulzusokkal stimulálják az agyat edzés közben, amelyek tökéletesítik az atléta agyműködését.

A Halo Neuroscience szerint, amely előzőleg az amerikai sícsapat partnere volt, és az olimpiai síugrók edzésében segédkezett a fejhallgatóik úgynevezett agyi plaszticitást hoznak létre. Ez azt jelenti,  hogy az energiaimpulzusok megnövelik a motoros idegsejtek ingerületvezetését, amely erősebb idegi kapcsolatokat eredményez. A Halo Sport weboldalán az áll, hogy a fejhallgatók képessé teszik „a homloklebenyt arra, hogy erősebb, egyidejűbb jeleket küldjön az izmoknak” növelve ezzel az atléták motoros tanulási képességét, amely minden egyes  gyakorlattal lehetővé teszi számukra az extra marginális előnyhöz jutást.

A cég web oldalán megjelenő, a Halo Neuroscience és az USA sícsapata által készített esettanulmány kimutatta, hogy egy átlagos síelő, aki használta a fejhallgatót, 13 százalékos fejlődést mutatott a hajtóerő tekintetében azzal a csoporttal szemben, akik nem használták azt. Ez egy kis esettanulmány ugyan, mert összesen 7 atléta bevonásával készült, de két másik, 10 és 23 atléta bevonásával készült esettanulmány szintén pozitív eredményeket hozott. A 10 atlétával végzett kísérlet 12 százalékos robbanékonysági javulást mutatott a test alsóbb részeinek edzése során. A kontroll csoport ezzel szemben csak 5,2 százalékos javulást mutatott.

Halo Neuroscience - Olimpiai futók új kiegészítője - agytevékenységet serkentő fejhallgató    Halo Neuroscience - Olimpiai futók új kiegészítője - agytevékenységet serkentő fejhallgató

Ahhoz azonban, hogy biztosak lehessenek abban, hogy ezek a fejhallgatók valóban jelentős fejlődést tudnak elérni, további, nagy számú atlétával végzett kísérletekre lesz szükség.Previous Facebook 360 fokos kamera - szabad szoftver
Next Nyolc rotoros repülő szék

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 17 =