Gyere el egy előadásra! Greenwashing – a kommunikáció zöld szörnye


Gyere el egy előadásra! Greenwashing – a kommunikáció zöld szörnye
Olvasási idő: < 1 perc

Ugyan, ma már az emberek egyre tudatosabbak és többet hajlandóak fizetni a környezetbarát termékekért, sokan mégsem tudják, mi az és hogyan lehet felismerni a greenwashing-ot, azaz a zöldremosást.

A 2022. december 1-jén zajló előadás alapvetően zártkörű, de a TudományPláza olvasói mégis meghívást kaphattak rá. Így, aki eljön, az megtudhatja, hogyan lássunk át magánemberként, fogyasztóként és akár újságíróként, bloggerként vagy kommunikációs szakemberként a zöldítő trükkökön? Azt is megtudhatjuk, mi az a zöld képi megtévesztés, a blöff, a megzavarás vagy a homály, vagy azt, hogy milyennek kellene lennie a tiszta, átfestések nélküli, egyenes zöld kommunikációnak?

Az előadó Berta László a Fastbridge Reklámügynökség kreatívigazgatója, reklámszakember, a Cleanwashers kezdeményezés alapítótagja lesz. Biztosra vehetjük, hogy az előadáson fény derül arra, milyen eszközökkel manipulálnak bennünket a reklámokban, cikkekben és más kommunikációs csatornákon. Illetve, hogy milyen szerepe van vagy lehet egy újságírónak, egy bloggernek vagy egy kommunikációs és marketing szakembernek a greenwashing elleni küzdelemben. Illetve arról is szó esik majd, hogyan próbálják felderíteni a megtévesztéseket hazánkban és a világ más részein.

Az előadás helyszíne a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székháza
Rát Mátyás terem (1064 Budapest Vörösmarty u 47/a.).

Időpont: 2022. december 1., 17 óra

A program a TudományPláza olvasói számára ingyenes, de előzetes regisztráció a marketing@tudomanyplaza.hu e-mail címen szükséges.

A TudományPláza jelen van Twitteren, Instagramon is.Previous A Nagybörzsönyi kisvasút története
Next A Gaia Kollaboráció elnyerte a 2023. évi Berkeley-díjat

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 5 =