Letölthető útmutató szakdolgozat írásához


Letölthető útmutató szakdolgozat írásához
Olvasási idő: < 1 perc

A kiadvány elsősorban egyetemi hallgatók számára készült, akiknek számos alkalommal kell tudományos igényű szövegeket írni.

Körtvélyesi Zsolt, az ELTE TáTK Emberi Jogi és Politikatudományi Tanszék adjunktusának Bevezetés a tudományos szöveg írásába című kötete az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában jelent meg. Napjaink tudományos világában az írásé a főszerep. Ahhoz, hogy be tudjunk kapcsolódni a tudományos diskurzusba, először meg kell ismernünk a hangadókat és tisztázni viszonyunkat a korábbi megszólalókhoz. 

A megjelent mű végigkalauzol a szakdolgozat készítésének folyamatán a témaválasztástól és a kutatói hipotézistől kezdve a kutatási módszertanon, az idézetek és hivatkozások alkalmazásán át egészen a dolgozat felépítéséig. Fő célja, hogy a Pázmány Péter által lefektetett alapokat követve tudományos igazságokra vezérlő kalauzt adjon azok kezébe, akiknek egyetemi közegben kell kutatáson alapuló dolgozatot írniuk.

Körtvélyesi Zsolt az ELTE TÁTK nemzetközi tanulmányok képzésben született szakdolgozatokból leszűrt tapasztalatokból indul ki. Az ott észlelt leggyakoribb hibák elkerüléséhez kíván segítséget nyújtani. Bár a könyv tudományos dolgozatok készítéséről szól, tanácsai a tudományon kívüli világban is hasznosak lehetnek.

A kiadvány digitális formában ingyenesen letölthető az ELTE TáTK honlapjáról.Previous Új eredmény az atommag alakjának, forgásának vizsgálatában
Next Végtagmentő applikáció

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 6 =