Végtagmentő applikáció


Végtagmentő applikáció
Olvasási idő: < 1 perc

A cukorbetegek és a visszérbetegek számára Végtagmentő néven egy ingyenes alkalmazás jelent meg.

Valójában csak azért néztük meg az applikációt, mert Dr. Rozsos István volt a sajtóanyag húzóneve. Ez az alkalmazás állítólag az ő álma volt. Az alkalmazás alapjául az általa, valamint Dr. Mecseky László és Dr. Vadász Gergely által kidolgozott MEROVA (Mecsky-Rozsos-Vadász) módszer szolgált. Ez a hivatalos információ szerint több ezer végtag megmentését tette lehetővé az elmúlt 25 évben.

Az applikáció célja a MEROVA módszer széles körű elterjesztése, a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek szövődményei által veszélyeztetett végtagok megmentése, illetve a Magyarországon élő cukorbetegek megfelelő tájékoztatása.

A Végtagmentő applikáció segítséget és hasznos információkat nyújthat betegek és szakdolgozók számára egyaránt. Előbbieknek a betegségükkel való együttélésben, a szövődmények legyőzésében és megelőzésében, utóbbiaknak pedig a MEROVA módszer részletes megismerésében és betegeik kezelésében.

Bár szurkolunk az applikációnak, azt látjuk, hogy még nem áll biztos lábakon.

Az applikáció fő funkciói közé tartozik a betegek számára hasznos állapotfelmérés, diagnosztika, asszisztens és felvilágosító segédek, valamint az orvosok és szakdolgozók munkáját segítő receptfelírási segéd, esettanulmányok és kezelési útmutatók. Az állapotfelmérés egy 10. kérdéses (a 10. kérdés hol megjelenik hol nem) teszt, ami egy ilyen applikációtól elvárható lenne, hogy alaposabb. Az egyes menüpontok még eléggé foghíjasak és jelenleg az egész rendszer hatékonyabban működhetne weboldalként mint alkalmazásként. Mivel lesz rajta a kitalálók számára pénzt hozó marketingfunkció is csak remélni lehet, hogy gyorsan fejlődik és valóban hasznos lesz a rendszer.

Az applikáció használata szakdolgozók és betegek számára is ingyenes, azonban a komoly szakmai tartalom miatt a zárt orvosi felület eléréséhez előzetes regisztráció és az orvosi pecsétszám megadása szükséges.Previous Letölthető útmutató szakdolgozat írásához
Next Megalakult a Magyar Magfúziós Technológia Platform

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =