Mikrohullámú vénás kezelések Magyarországon


Mikrohullámú vénás kezelések Magyarországon
Olvasási idő: < 1 perc

Hazánkban, hat beteg bevonásával, először valósult meg mikrohullámú elven alapuló (MwVAS) kórós vénatágulat eltávolító műtét.

A népbetegségnek számító visszérbetegség riasztó következményeit, úgy mint trombózis, tüdő embólia, lábszárfekély, gyakran csak műtéti beavatkozásokkal lehet elkerülni.

2018. decemberében volt az első két műtét, 2019. február 23-án pedig már a hatodik beavatkozás is eredményesen megtörtént. Az elmúlt évtizedekben a vénán belüli technikák hatalmas innováción mentek keresztül. A mikrohullámú hőfejlesztés elvén alapuló rendszert a kínai Nanjingban az ECO cég kezdte fejleszteni.

A módszer a magas frekvenciájú energia segítségével hőhatást fejt ki az erekre, melynek következtében a kezelt érfal elzáródik. A panaszok megszűnnek, a betegek pedig már a műtét napján otthonukba távozhatnak. A korábbi hőfejlesztéses technikáknál jelentősen alacsonyabb a hő kibocsátás ennél az eljárásnál, így a környező szövetek nagyobb biztonságban vannak a beavatkozás során.

A kínai-magyar együttműködéssel és a mikrohullámú vénás kezelések alkalmazásával, most a vágás nélküli műtétek egy új fejezete kezdődött el, melynek során a legkíméletesebb és jelenleg valószínűleg leghatékonyabb módszer kifejlesztése és tesztelése sikeresen megtörtént. Ráadásul, az ezzel a technikával végzett műtétek sokkal kisebb megterhelést jelentenek a betegeknek, mint a hagyományos műtétek.

Az Izinta Kft. támogatásával Dr. Rozsos István és csapata hajtotta végre az első mikrohullámú vénás beavatkozást Komlón. Dr. Rozsos úttörője a vénás kezelések bevezetésének. Hazánkban ő végezte el az első éren belüli lézeres visszér műtétet 2005. szeptemberében.

Az Izinta Kft. támogatásával Dr. Rozsos István és csapata hajtotta végre az első mikrohullámú vénás beavatkozást Komlón.Previous A nők egészsége fontos a világ számára
Next Díjat nyert kutatásával Dr. Raposa László Bence az Egyesült Államokban

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 12 =