Vese- és cukorbetegek helyes étkezése


Magyar cégek mesterségesintelligencia-algoritmusa támogathatja a vese- és cukorbetegek helyes étkezését.
Olvasási idő: < 1 perc

Magyar cégek mesterségesintelligencia-algoritmusa támogathatja a vese- és cukorbetegek helyes étkezését.

Az ALSAD (Automated LifeStyle ADvice) Healtcare Solution a NETIS Zrt. és az Insiron Kft. kezelés alatt álló betegek, különösen a dializált betegek hatékony életmód tanácsadását támogató eljárások kutatási és támogató rendszer fejlesztési projektje. Cukorbetegek, inzulin rezisztensek, vese- és vesetranszplantált betegek, valamint orvosaik, dietetikusaik tesztelték az elkészült alkalmazást, amely megkönnyíti a napi, személyre szabott étrend-tervezést. Mesterséges intelligencia támogatásával a menüt saját, személyes és laboradataik, diétás céljaik alapján állítja össze a rendszer.

A szervi kezelések alatt álló betegek, különösen a dializált vagy a diabéteszes betegek sokszor nem is tudják, hogy saját maguk is sokat tehetnek a gyógyulási folyamatért. A gyógyulásnak csak egyik része a gyógyítási folyamat, melyben az orvosi és szakápolási szakértő segíti a beteget gyógyszeres, vagy gépi kezeléssel. A folyamat másik része a megfelelő életmód, mely hozzásegíti a beteget a gyógyuláshoz. Ha célzottan, kellően dokumentáltan jut hiteles információhoz a beteg, akkor a gyógyulás folyamata is stabilabb lehet.

A személyre szabott tartalomajánló segítheti a betegeket egészségi állapotuk jobb megismerésében és javításában.

A rendszer szakmai tartalmát szakértő orvos csoportok közreműködésével állították össze. Az aktivitás adatainak gyors feldolgozását segíti két népszerű okoskarkötő, a FitBit és a Garmin integrációja is.

A rendszer egészséges emberek számára is ajánlott majd. Segítségével megvalósulhat a napi szintű prevenció, amellyel a később kialakuló betegség kockázatai csökkenthetőek. A betegségcsökkentő tényezők csoportosításával, rendszerezésével, illetve a betegek megfelelő tájékoztatásával alig foglalkozik a mai egészségügy. Az on-line betegtájékoztatás szinte teljes egészében hiányzik a mai egészségügyben. Fontos lenne a célzott jellegű életmód tanácsadás, kiemelten a testsúly, magas vérnyomás, a diabétesz és a testmozgás hiányának, együttes hatásainak megmutatása a vesekárosodásra és a diabétesz esetleges szövődményeire.

A pályázatot elnyerték, történt valami, de hogy lesz-e belőle valami azt nem tudjuk.Previous Hasonlóan kommunikálnak a törpemalacok, mint a kutyák?
Next A kutyakölykök sírására felfigyelnek a felnőtt kutyák nemtől függetlenül

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =