Hogyan küzdjünk a hőség ellen a beltérben a legnagyobb nyári melegben?


Hogyan küzdjünk a hőség ellen a beltérben a legnagyobb nyári melegben?
Olvasási idő: 2 perc

Minden évben szenved a nyári hőhullámtól, amelyek lakhatatlanná teszik otthonát?

Számos módja van annak, hogy a beltéri hőmérsékletet egész nap kellemesen tartsa, még akkor is, ha a hőmérőn napok óta 40 fok felett jár a kinti hőmérséklet.

A legegyszerűbb megoldás: belső árnyékolás

Különösen a nagy francia és tetőablakokkal rendelkező modern belső terekben a közvetlen napfény miatt a hőmérséklet gyorsan emelkedhet. Az egyes szobák szinte kisméretű üvegházzá válhatnak. Valószínűleg a legolcsóbb megoldás a belső ablakok árnyékolása, amire három megbízható megoldás létezik – sötétítő függönyök, redőnyök és reluxák. Mindhárom lehetőség megakadályozza, hogy a sugarak az ablakokon keresztül tovább hatoljanak a belső térbe, és így a megnövekedett hőmérsékletet csak az ablakok közelében tartják. A védelem azonban nem 100%-os. Valójában egyik lehetőség sem akadályozza meg, hogy a napsugarak áthatoljanak az ablaküvegen. A szobahőmérséklet továbbra is emelkedni fog, bár kisebb mértékben.

A leghatékonyabb megoldás: külső árnyékolás

A valószínűleg legjobb ár-érték arányú megoldás a külső ablakok árnyékolása, ezzel a megoldással azonban költséges szerkezeti beavatkozásokra kell felkészülnie az ingatlanon. De a jutalom valódi megkönnyebbülés lesz. A külső árnyékolás biztosítja, hogy a sugarak egyáltalán nem hatolnak be az ablakokon keresztül. Ennek eredményeként nincs üvegházhatás és a lakás belseje kellemesen hűvös lesz.

Két lehetőség közül választhat:

  • kültéri redőnyök
  • kültéri árnyékolók

Mindkét lehetőség kissé eltérő funkciókkal rendelkezik, és az Ön preferenciáitól függ, hogy melyik technológiát használja. De egyik esetben sem fogja megbánni a befektetést.

A megfelelő szigetelés hiánya is probléma lehet

Az ingatlan szigetelése nem csak télen fejti ki hatását. Ahogyan a hideg hónapokban segít hatékonyabban fűteni, a szigetelés nyáron segíthet hűvösebb hőmérsékletet tartani a helyiségben. A homlokzat szigetelése mellett az ablakok tömítése és más apróságok is segítenek megakadályozni, hogy a forró nyári levegő bejusson a szobákba.

Tudja, hogyan kell megfelelően szellőztetni?

A megfelelő szellőzés azonban a beltér és a kültér közötti légcserével is összefügg. Hacsak nem olyan új épületben lakik, amelynek hővisszanyerő egysége mindent megold, meg kell tanulnia, mikor kell nyitva tartani az ablakokat, és mikor kell zárva tartani azokat.

A nyári hőségben sok háztartás szélesre tárva hagyja az ablakokat. De, ha kint 35 fok van, az ablakok kinyitásával csak azt érheti el, hogy ugyanez a hőmérséklet legyen a lakásban. Ha hűvösen szeretné tartani otthonát, az ablakokat napközben zárva kell tartani.

Szellőztessen éjszaka, amikor a hőmérséklet, a hőség a legmelegebb napokon is a 20-as tartományba esik! Ez a tökéletes alkalom többek között a levegő cseréjére és a belső tér hűtésére. A cikk többi tippjével kombinálva, ha reggel újra becsukja az ablakokat, egész nap kellemes hőmérsékleten tarthatja otthonát.Previous Amerikai űrrekord: Mark Vande Hei 355 napot töltött az űrben
Next RNS-módosító mechanizmus

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 1 =