Ingyenes, globális, online szabadegyetem


Ingyenes, globális, online szabadegyetem - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: 2 perc

Badiri E-Academy néven egy ingyenes, globális, többnyelvű online akadémiát indítottak.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete New Yorkban megrendezett Közgyűlésének 73. ülésszakán a sardzsai székhelyű NAMA Women Advancement Establishment bejelentette, hogy Badiri E-Academy néven egy ingyenes, globális, többnyelvű online akadémiát indít azzal a céllal, hogy a világon bárhol, bárki által hozzáférhető oktatási erőforrásokat és szakképzési tanfolyamokat biztosítson.

Sokan úgy gondolják, hogy a kezdeményezés újabb bizonyítéka az Egyesült Arab Emírségek elkötelezettségének a nők támogatása és a nők képzéshez és magas szintű oktatáshoz való hozzáférését gátló akadályok megszüntetését célzó gyakorlati megoldások kidolgozása iránt.

Bár a kurzusok és oktatási erőforrások biztosításának elsődleges célja a nők tanulás és szakmai képzés révén való fejlődésének előmozdítása, az e-akadémia tanfolyamai szerte a világon nők és férfiak számára egyaránt rendelkezésre állnak, mivel a NAMA szilárdan hisz abban, hogy minden embernek joga van a tudáshoz való hozzáféréshez.

A NAMA Badiri E-Academy-t a brazíliai székhelyű digitális oktatási platformmal, a FazINOVA-val együttműködve a az úgynevezett „Massive Online Open Courses” (MOOCs) modellre (tükörfordításban „Tömeges nyílt online kurzusok”, azaz gyakorlatilag egy ingyenes online szabadegyetem) építve alakította ki.

A Badiri E-Academy tanfolyamaihoz mindenki ingyenesen hozzáférhet az e-akadémia honlapján, illetve egy mobil alkalmazás segítségével. A tananyagokat nemzetközi oktatási és képzési intézmények biztosítják, továbbá szerte a világról számos magánszemély is hozzájárul a kurzusok tartalmának kidolgozásához, hogy azok minél jobban megfeleljenek a férfiak és nők, egyetemi hallgatók,
vállalkozást működtető vagy indítani kívánó magánszemélyek, szakemberek, munkát keresők, illetve bárki számára, aki fejleszteni szeretné szakmai és magánéleti készségeit.

A Badiri E-Academy elindítására az „#IWishILearned” kampány keretében kerül sor, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy hangsúlyozzák az egész életen át tartó tanulás fontosságát és felhívják a figyelmet azokra a készségekre, illetve ismeretekre, amelyek, amennyiben az embereknek lehetősége nyílik elsajátításukra, hozzásegítik őket a mind a magánéletük, mind a szakmai karrierjük terén való előrelépéshez.

Az indulás utáni első időszakban az e-akadémia a következő területeken kínál arab és angol nyelvű szakképzési kurzusokat: üzleti, vállalkozási, kulturális, elméleti és tudományos. A kurzusok listája fokozatosan bővül majd, és a tervek szerint hamarosan további nyelveken további tanfolyamok is elérhetőek lesznek. Az online szabadegyetem számos egyetemet, általános oktatási, illetve szakképzési intézményt, és különféle területek szakértőit is felkért, hogy járuljanak hozzá különféle tartalmakkal az ingyenes oktatási platform létrehozásához és továbbfejlesztéséhez.Previous Ismét van gyógyszerkutatás Balatonfűzfőn
Next Szuperhős képességeket szerezhetünk

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − 8 =