Szuperhős képességeket szerezhetünk


Szuperhős képességeket szerezhetünk - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: < 1 perc

Október 13-án indult a Legyek Szuper! c. sorozat a Da Vinci TV-n,

melyben a gyerekek azt vizsgálják, hogy a való életben, hogyan lehet megvalósítani a szuperhősök képességeit. Megismerhetik a repülés a telekinézis, a mozgás, a kicsinyítés-nagyítás és a láthatatlanság tudományos magyarázatait. Ismeretterjesztés, tudomány és szórakozás ismét kéz a kézben minden szombaton délelőtt 10 órától.

Kevés olyan ember van, aki nem játszott el azzal a gondolattal, hogy milyen lenne szuperhősök képességeivel rendelkezni. A sci-fi filmek többségében megjelenik valamilyen szuperképesség, mint például a gondolattal való irányítás, távoli tárgyak mozgatása, lebegtetése, a repülés vagy a hatalmas fizikai erő. Mind kíváncsiak vagyunk az összes olyan dologra, ami az „átlagos” emberi képességeken túlmutat.

Ha valaki 220 volt áramot vezetne végig a testén, akkor 99%-os valószínűséggel csúnyán megégne, és a szíve is megállna. De az ember képes lehetne az elméjével szabályozni a testhőmérsékletét? Mi a tudományos magyarázat Hulk, Pókember, Thor kalapácsa, Superman vagy Amerika kapitány szupererejére?

A Legyek szuper c. sorozatban, ahol még a műsorvezetők is gyerekek azt is kutatják, hogyan hozhatnak létre szuperképességeket. Felfedezik a repülés titkait, megtudják, hogy emelhetnek fel egy autót. Hogyan kell lekicsinyíteni egy zacskó chips-szet? Hogyan lehet megállítani egy puskagolyót, és milyen különleges képességei vannak az állatoknak? Mindenre fény derül.Previous Ingyenes, globális, online szabadegyetem
Next Magyar Nemzeti Múzeum sikere Kínában

2 hozzászólás

  1. 2021/04/21
    Válasz

    én telekinézis repülés hőlehelet fagyjelehet

  2. 2020/07/11
    Válasz

    Telekinezest akarok jég erővel és repüléssel meg tűz fujassal

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =