Van már láthatatlanná tévő pajzs!


láthatatlanná tévő pajzs már létezik
Olvasási idő: < 1 perc

Az Invisibility Shield cég pajzsa, olyan illúziót kelt, ami valóban láthatatlanná teszi a mögötte álló személyt.

Harry Potter láthatatlanná tévő köpenyére szeretne szert tenni? Nos, még csak láthatatlan harcosok és egy láthatatlanná tévő pajzs áll a világ rendelkezésére. Az Invisibility Shield Co. csapata 25 teljesen működőképes láthatatlansági pajzsot hozott létre, de szükségük van támogatására, hogy befejezzék a sci-fi valósággá alakítását és mindenki számára elérhetővé tegyék a terméket. Az eszköz bárki számára hozzáférhető, ugyanis egy Kickstarter kampány segíti az Invisibility Shieldet, hogy megszerezze a szükséges pénzt. A Kickstarter oldalukon 49, 299 vagy 498 fontért van lehetőség egyelőre csak előrendelni a pajzsot. A cég 6536 dollár összegyűjtését tűzte ki célul, de a cikkünk írásakor már a 275 126 dollárt is elérték (és ez a szám minden perccel egyre nő), ami az előfizetőknek pozitív, hiszen jó eséllyel fogják megkapni a terméket.

Az eszközbe olyan egyedi lencsék kerültek, amelyek úgy manipulálják a fényt, hogy az a mögötte lévő személyt vagy tárgyat teljesen eltünteti és bár a háttér kicsit elmosódottan, de változatlan marad.

láthatatlanná tévő pajzs a tengerparton

Mivel a láthatatlanná tévő pajzs kizárólag lencséket használ, semmilyen más elektronikát nem, így nem igényel energiaforrást sem. Az árnyékoláshoz használt optikai tömböket polimer extrudálásával, majd domborításával hozzák létre. Így hosszúkás, domború lencsékből álló, párhuzamosan futó lapok jönnek létre. Annak érdekében, hogy ezek a lapok megfelelően kezeljék a fényt és funkcionális láthatatlansági pajzsot hozzanak létre. A lencséknek meghatározott formájúnak kell lenniük és nagyon nagy pontossággal kell kialakítani őket. A készítők azt mondják, hogy sikerült egy megbízható, méretezhető és hatékony gyártási folyamatot kifejleszteniük és így megalkották a valaha készült legjobb láthatatlansági pajzsot. A legjobb eredmény érdekében, azt javasolják, hogy a pajzsot valamilyen homogén háttér előtt használjuk. A jelenségről egy látványos videót is készítettek.Previous Húsvéti kvíz - Színek keverése a húsvéti tojásokhoz
Next A mikrochipek elméleti maximális sebessége

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =