Seuso-kincs – Pannónia fénye c. kiállítás exkluzív online tárlatvezetéssel


Seuso-kincs – Pannónia fénye c. kiállítás exkluzív online tárlatvezetéssel
A Seuso-tál. Fotó: Dabasi András és Kardos Judit
Olvasási idő: < 1 perc

Online, ingyenes 3D tárlatvezetés élőben!

Most nem lehet akadály a a távolság és a hosszú utazási idő! Ha rajong a kultúráért és a kiállításokért, de többször előfordult már hogy lemaradt egy kiállításról, akkor ez a program most Önnek szól! Most online virtuális 3D formában van egy kiállítás exkluzív online tárlatvezetéssel! Nézze meg a Magyar Nemzeti Múzeum, Seuso-kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítását!

Ezüstvasárnap (2020.12.13.) a múzeum lehetőséget biztosít arra, hogy élő, online exkluzív 3D tárlatvezetés alkalmával tekinthessen be e páratlan kiállítás rejtelmeibe. A kiállítás anyaga virtuális (3D) formában lesz megtekinthető az online tárlatvezetés során a Nemzeti Múzeum tárlatvezetőjének segítségével.

A kiállítás tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét. Illetve azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé vált.

A Seuso-kincs – Pannónia fénye c. kiállítás a leletegyüttes művészi értéke mellett a római korban képviselt értékével is foglalkozik, azaz segít meghatározni egykori tulajdonosának társadalomban elfoglalt helyét, pozícionálja a késő római nemesfém tárgyakat tartalmazó kincsleletek sorában a Seuso-kincset és megismerteti annak jelentőségét.

Seuso-kincs – Pannónia fénye c. kiállítás exkluzív online tárlatvezetéssel, azaz az élő online 3D tárlatvezetés időpontja:
2020.12.13. vasárnap 18 óra

A programon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi e-mail címen keresztül lehetséges: tarlatv@mnm.hu

Figyelem, a kiállítás megtekintése online tárlatvezetéssel lehetőség csak korlátozott számú résztvevőnek vehető igénybe! A regisztrációt követően elküldik a ZOOM felületéhez tartozó linket és ezek után már nincs más teendő, mint hátradőlni és élvezni az élő online 3D tárlatvezetést. Previous Szükséges áldozatok, névtelen hősök: az orvostudomány kísérleti állatai
Next Több tonnányi ólmot tartalmazó szállóport szűrnek ki a fák levelei

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =