Mentőkutya bajnokság


JULIUS-K9 mentőkutya bajnokságot rendeznek Biatorbágyon 2014. május 10-11-én a Mancs és a Kézben Egyesület szervezésében.JULIUS-K9 mentőkutya bajnokságot rendeznek Biatorbágyon 2014. május 10-11-én a Mancs és a Kézben Egyesület szervezésében.
Olvasási idő: < 1 perc

JULIUS-K9 mentőkutya bajnokságot rendeznek Biatorbágyon 2014. május 10-11-én a Mancs és a Kézben Egyesület szervezésében.

JULIUS-K9 mentőkutya bajnokságot rendeznek Biatorbágyon 2014. május 10-11-én a Mancs és a Kézben Egyesület szervezésében.A verseny neves cseh bírók, Pavel Sabaczky és Daniel Sedlak közreműködésével két napon át fog tartani több helyszínen és kategóriában. A cél a világbajnokságon való szerepléshez szükséges pontszám elérése, az éves bevethetőségi vizsga megszerzése/megújítása, illetve a szakmai szintfelmérés.

A kutyák szimatát és koncentrációját igencsak próbára tevő versenyen részt vevő ebeknek az erdőben és romok alatt elrejtőzött embereket kell megkeresniük. A túlélők felkutatására kiképzett kutyák ugatással jelzik, ha megtalálták az eltűnt személyt. Sebő Gyula, a JULIUS-K9 ügyvezető igazgatója a magyar mentőkutyások nemzetközi szerepvállalásáról és sikereiről így nyilatkozott: „Legyen szó a világ legszegényebb országáról, vagy egy floridai hurrikán áldozatairól, a katasztrófát minden ott élő hús-vér emberként éli meg. Sokkos állapotban menekülne, vagy mentené, ami menthetetlen, ami az életéből megmaradt. Szakértő segítség nélkül sokan a vesztükbe rohannak. Egy katasztrófát éppen csak túlélő embertől nem is várható el, hogy a helyzetet teljes nagyságában, annak minden hatásával, veszélyével együtt felfogja, értékelje és ennek megfelelően cselekedjen. A külföldről érkező, szervezett mentőcsapatok ezért a világ bármely pontján a helyi egységek kiváló segítői, és az ilyen jellegű szerepvállalás nagyban hozzájárul egy-egy ország jó hírnevéhez. A magyar mentőkutyások a világ élvonalába tartoznak. Támogatásuk közérdek. Ezért fontos számunkra a bajnokság támogatása.”

A mentőkutya bajnokság ideje alatt agility, obedience, frisbee bemutatók is várják a résztvevőket, de lesz kutyamasszázs, fizikoterápia, és nem maradhatnak el a JULIUS-K9 felszerelései sem. A Kutyavilág.eu élő közvetítéssel gondoskodik arról, hogy minél többen láthassák a rendezvényt.

Helyszín: Biatorbágy, Kolozsvári utca 7.Previous Karbamidciklus-zavar kezelése - felhívás klinikai vizsgálatban való részvételre
Next Rigvir vírusterápia

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 3 =