A vidra az év állata 2013-ban


A vidra az év állata 2013-ban
Olvasási idő: < 1 perc

Idén az európai vidra nyerte a Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország által kiírt Év állata elnevezésű versenyt.

A WWF Magyarország április 8-án hirdette meg az Év állata című versenyt a Szabadság-sziget és a mellékág egykori őshonos lakói, az európai vidra, a fekete gólya és egy hal, a halványfoltú küllő között. A szavazatok összegzése után kiderült, hogy az európai vidra a szavazatok 63 százalékát kapta meg. A versenyen a fajt Totó, a mentett peteshalmi vidra képviselte. A vidám kis jószágot Weisz Fanni modell jelképesen örökbe fogadta.

A Lutra Briss

Ezek az állatok folyókban, tavakban, de akár tengerekben is élhetnek. Szinte mindenhol találkozhatunk egy-egy fajtájával. Ennek ellenére Európában a több fajtából csak egyetlen él. Ez pedig a közönséges európai vidra. Általános jellemzője, hogy remek úszó, mindig víz közelében tartózkodik, onnan csak kényszerítő körülmények miatt távolodik el, és akkor is csak kis időre. Ettől függetlenül a szárazföldön is megállják a helyüket, hiszen rövid lábaik ellenére kiváló futók. Nagyon tanulékony állatok, sőt akár szelídítésre is alkalmasak.

A vízi menyétnek is nevezett állat testhossza eléri a 1,2-1,5 métert, melyből csak farka 34-35 centiméter hosszú, a súlya pedig 7-13 kilogramm is lehet. Az állat élőhelyéül legszívesebben olyan folyót választ, melynek közelében erdőségek vannak, ahol földalatti járatokat alakíthat ki magának.There is no more story.
Next Százharminc éves torpedó

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 2 =