A vidra az év állata 2013-ban


A vidra az év állata 2013-ban

Az európai vidra nyerte a Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország által kiírt Év állata versenyt.

A vidra az év állata 2013-banA WWF Magyarország április 8-án hirdette meg az Év állata versenyt a Szabadság-sziget és a mellékág egykori őshonos lakói, az európai vidra, a fekete gólya és egy hal, a halványfoltú küllő között. Az európai vidra a szavazatok 63 százalékát kapta meg. A fajt Totó, a mentett peteshalmi vidra képviselte, amelyet Weisz Fanni modell jelképesen örökbefogadott.

A vidra (Lutra Briss)

A vidrák folyókban, tavakban, de akár tengerekben is élhetnek, szinte mindenhol találkozhatunk egy-egy fajtájával. Európában a több fajtából egyetlen él, a közönséges európai vidra. Remek úszó, mindig víz közelében tartózkodik, onnan csak kényszerítő körülmények miatt távolódik el, és akkor is csak kis időre. Ettől függetlenül a szárazföldön is megállják a helyüket, hiszen rövid lábaik ellenére kiváló futók. Nagyon tanulékony állatok, sőt szelidítésre is alkalmasak.

A vízi menyétnek is nevezett állat testhossza eléri a 1,2 – 1,5 métert, melyből farka 34-35 centiméter hosszú, súlya pedig 7-13 kilogramm. A vidra élőhelyéül legszívesebben olyan folyót választ, melynek közelében erdőségek vannak, ahol földalatti járatokat alakíthat ki magának.There is no more story.
Next Százharminc éves torpedó

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.