Debrecen – Tudományos kikapcsolódás a nyárra


Debrecen - Tudományos kikapcsolódás a nyárra
Olvasási idő: 2 perc

Az Agóra Tudományos Élményközpont Interaktív terében több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez.

Emellett naponta többször különböző ismeretterjesztő előadások és kísérleti bemutatók közül is választhatnak a látogatók. A kikapcsolódás és a tudományos élmény garantált. Van jó néhány olyan eszköz is, amely a virtuális valóság szerteágazó lehetőségeit mutatja be. A VR bázison a tudomány megismerésének új útjai tárulnak elénk. Több lehetőség közül választhatnak az érdeklődők: repülhetnek szabadon vagy autózhatnak versenypályán nehezített körülmények között, az Oculus Rift szemüveg segítségével bejárhatják a Földet, pillanatok alatt eljuthatnak a bolygó bármely pontjára vagy belebújhatnak egy emberi testbe, hogy felfedezzék az emberi szervezet működését. Az Agórában kialakított speciális szobában bárki megtapasztalhatja, hogy a színek érzékelése nem is olyan egyszerű dolog. Itt nem fehér, hanem egyszínű sárga fény világít, így minden sárgának tűnik, olyan mintha egy régi fekete-fehér filmbe csöppent volna a látogató. A szobában játékos feladatok várják a kicsiket és a nagyokat.

Láttál már villámlást egy szobában? És hallgattál? Az Agóra Frankensteint idéző eszköze képes mennydörgő hangokat hallatni az ívkisülések forgatagából. A Tesla-tekercs ráadásul zenei hangok kiadására is alkalmas egy zongorabillentyűzet segítségével. Így bárki kipróbálhatja, hogyan lehet zenét szerezni villámokkal!

2019. június 1. – augusztus 4. között megtudhatjuk, hogy milyen égitesteket ismertek a XVI. század csillagászai és milyen újítás fűződik Galilei nevéhez.

Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A Világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát.

2019. június 16., vasárnap 10:30-12:00 között Vasárnapi tudomány: Őslény-project című ismeretterjesztő programon

izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. Mit szeretsz jobban a dinoszauruszokat vagy a LEGO-t? A nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson a LEGO WeDo 2.0 segítségével megépíthetnek egy dinoszauruszt a gyerekek, és kicsit közelebbről is megismerkedhetnek a Földet egykor benépesítő állatokkal.

2019. július 13., szombat és július 14., vasárnap 10:30-11:30 Apa-fia robotika címmel közös kalandra hívják a robotika iránt érdeklődőket. Szombaton a kisebb gyerekeket és a szüleiket, akik megépíthetnek egy versenyautót vagy egy robotméhecskét. A foglalkozáson a WeDo Robotics 2.0 készlet segítségével egy választott projekten keresztül elsajátíthatják a résztvevők a programozás alapjait és beléphetnek a felfedezések világába. Vasárnap a robotika iránt érdeklődő nagyobb gyerekeket és a szüleiket várják, akik a foglalkozáson megismerkedhetnek a LEGO EV3-as szettel, megtudhatják, hogyan működnek a motorok és hogyan érzékeli a külvilágot az általuk megépített robot. A foglalkozásra természetesen várják az anyukákat és a lányokat is!

2019. július 27-28. Mindennapi kémia címmel mindkét nap 10:30, 13:00, 16:00 órai kezdettel a kémia mindenkié. Csak nézz körül a háztartásban, és láthatod, hogy minden konyha egy laboratórium, a káposztalé, ecet, szódabikarbóna, pezsgőtabletta pedig vegyszerek! Ezen a hétvégén hétköznapi, unalmasnak tűnő anyagokkal végezhetnek egyszerű, vidám kémiai kísérleteket kicsik és nagyok egyaránt.Previous Új baktériumnemzetséget izoláltak és írtak le 
Next Diverfarming - Új mezőgazdasági módszer

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 19 =