Digitális élményközpont nyílt Debrecenben


Digitális élményközpont nyílt Debrecenben
Olvasási idő: < 1 perc

Új, ingyenesen látogatható digitális élményközpont nyílt Debrecenben, amely a DigITér Debrecen Digitális Élményközpont nevet viseli.

A 8,3 milliárd forint összköltségvetésű kiemelt projekt megvalósítása a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban (Debrecen, Egyetem tér 1.) történt és mintegy 350 négyzetméteren várja az érdeklődőket. Az élményközpont célja a fiatalok körében a digitalizáció és az informatikai pálya népszerűsítése.

Az új intézmény országos lefedettséggel működik, és Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyékből díjmentesen biztosítja a diákok központba utaztatását és étkezését. Az oktatási intézményeknek a foglalkozásokra, tárlatvezetésekre előzetesen regisztrálniuk kell. Szombatonként – szintén ingyenesen – a családokat és 14 éven felüli egyéni látogatókat várja a központ, de ehhez is szükséges az előzetes jelentkezés.

Nyáron ingyenes tábori foglalkozásokra várják a gyerekeket. A regisztráció a Programozd a jövőd! weboldalon keresztül lehetséges. A látogatók az interaktív foglalkozások keretében megismerhetik a virtuális valóságot, a robotika és a robotprogramozás világát. Játszhatnak a legújabb humanoid robotokkal, és az okoseszközök segítségével közelebb kerülhetnek a digitalizáció világához. Az élményközpont öt területre fókuszál, amelyek a következők: robotika, kódolás, mikrokontrollerek és mikroszámítógépek, 3D alkotás, mobiltechnológia.Previous Női tudósok, feltalálók és a nőnap
Next A szélenergia okozta hulladékprobléma

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 1 =