Coca-Cola technológia az autógyártásban


Coca-Cola technológia az autógyártásban
Olvasási idő: < 1 perc

A Coca-Cola 2009-ben mutatta be a PlantBottle Technológiát™, vagyis a legelső, teljes egészében újrahasznosítható PET palackot, ami részben növényi alapanyagokból készült. 

Azóta 18 milliárd PlantBottle csomagolású terméket hoztak forgalomba 28 országban, amivel több, mint 400 000 hordónyi olaj felhasználását lehetett kiváltani. A PlantBottle PET palackok akár 30%-ban növényi alapanyagokból készülnek. Ezzel a Coca-Cola üdítőipari világcég jelentős lépést tett az újrahasznosítható anyagok alkalmazásáért. Amellyel a petróleumszármazékok és más fosszilis anyagok használatát lehet lényegesen csökkenteni.

Most a Coca-Cola újítását az autógyártásban is meghonosítani készül a Ford Motor Company. Egyik új modellje belső terének kialakításánál ugyanazt a PlantBottle Technológiát alkalmazták, amellyel az újrahasznosítható PET palackok készülnek.

A két fordcég közösen mutatta be múlt pénteken azt az autót, amelynek belső tere, így az üléspárnák, az ülések hátoldala, a fejtámlák és az ajtópanelek betétei is a Coca-Cola PlantBottle Technológiájával készültek. A Ford Fusion Energi nevű tesztautót a novemberi Los Angeles-i Auto Show-n mutatják be a nagyközönség előtt.

A kezdeményezést a WWF (World Wildlife Fund) is támogatja, arra bíztatva a nagyvállalatokat, hogy keressenek alternatívákat a fosszilis anyagok kiváltására.Previous Neutron alagutak
Next Neandervölgyi ősöktől örökölt vírusok

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − tizenhárom =