Trabant Múzeum nyílt Prágában


Trabant Múzeum nyílt május elején Prágában.
Olvasási idő: < 1 perc

Trabant Múzeum nyílt május elején Prágában.

Trabant Múzeum nyílt május elején Prágában.A megnyitó apropója, hogy a szocialista évtizedek egyik legnépszerűbb személygépkocsijának gyártását 25 éve hagyták abba Németországban.

A prágai Trabant Múzeumot egy volt autószervizben alakították ki, és több tucatnyi Trabant látható benne, gyakorlatilag az összes modell megtalálható a kiállításon. Az egykori Kelet-Németországban, Zwickauban gyártott, kétütemű motorral felszerelt, műanyag karosszériájú személygépkocsik bemutatása az elődnek számító P70-es modellel kezdődik és az utolsóként gyártott T1,1-es Volkswagen-motoros modellel fejeződik be.

Trabant Múzeum nyílt május elején Prágában.A hozzáférhető dokumentumok szerint a Trabant elődjének számító AWZ P70-es modellt 1953-ban az akkori Karl-Marx-Stadban (ma Chemnitz) fejlesztették ki, a nulladik sorozat első ötven darabját 1957-ben gyártották le. A sorozatgyártás a következő évben indult be. Német kimutatások szerint Trabantokból összesen 3 096 099 darab készült. A legismertebb 601-es modellből több mint 2,8 millió. A múzeum működtetői azonban nemcsak a gépkocsikra összpontosítottak, hanem bemutatják a Trabihoz fűződő korabeli kultúrát is, elsősorban az akkori használati tárgyakat a kempingfelszerelésektől a legkülönfélébb konzervekig, amelyeket a kirándulók vittek magukkal. A látogatók megismerkedhetnek az egykori Német Demokratikus Köztársaságban gyártott gyermekjátékokkal, elektronikával, kozmetikumokkal, élelmiszerekkel, szeszes italokkal és üdítőkkel is. A múzeum falait pedig több tucat korabeli plakát díszíti.

Az érdeklődők megtekinthetik a technikai érdekességnek számító Trabantok gyártási módját is.

Trabant Múzeum nyílt május elején Prágában.Previous Mi vezet az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásához?
Next Magyar versenyző a szónokok világbajnokságán

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 1 =