Check Point a cyber támadások ellen


Check Point a cyber támadások ellen
Olvasási idő: 2 perc

2019. szeptember végén megtartották hazánk első Check Point Experience konferenciáját, aminek a Duna-part mentén fekvő Várkert Bazár adott otthont.

A konferencia egyik kiemelt témája egyben figyelemfelhívás is volt, amely mind a vállalatokkal, mind a magánszemélyekkel látványosan tudatta, hogy egyetlen szervezet sem immunis a cyber támadásokkal szemben.

A konferencia egyik kiemelt témája egyben figyelemfelhívás is volt, amely mind a vállalatokkal, mind a magánszemélyekkel látványosan tudatta, hogy egyetlen szervezet sem immunis a cyber támadásokkal szemben.

A Check Point Software Technologies vezetői arra helyezték a hangsúlyt, hogy a támadások megfelelő védelemmel megelőzhetők. Mert, ha óvintézkedéseket teszünk, akkor nem fordulhat elő velünk kellemetlen helyzet sem a munkahelyen, sem az otthonunkban. Azt ugyanis nem tudhatjuk, mikor találkozunk észrevétlen botnetes behatásokkal, amik később zsarolóvírusokká is átalakulhatnak.

Vándor Benjámin, a Check Point Magyarországi értékesítési vezetője

A konferencia nyitóbeszédében Vándor Benjámin,

a Check Point Magyarországi értékesítési vezetője ismertette a konferencia lényegét, majd bemutatta a közönség számára a cég terveit, jövőjét és irányelveit. A Check Point erőssége a végponti és a tűzfalas védelem, legyen szó kkv-król vagy nagyvállalati ügyfelekről. Fontos, hogy a szervezetek megértsék egy adott incidens jellegét, a károkozás mértékét, valamint olyan viselkedésmintákat azonosítsanak, vagy olyan jellegzetességeket határozzanak meg, ami alapján megelőzhető egy esetleges másik támadás.

2019 első félévében azt tapasztalták, hogy a hackerek új módszerekkel és eszközökkel intéztek támadásokat vállalati felhő-infrastruktúrák, mobileszközök, különböző alkalmazások és levelezőplatformok ellen. Ezért a következő időszakban Vándor Benjámin szerint nagyobb hangsúlyt kell helyezni a felhő és a mobileszközök védelmére.

A konferencián az öt külföldi előadó mellett hazai szakemberek is körüljárták a témát.

A konferencián az öt külföldi előadó mellett hazai szakemberek is körüljárták a témát.

Az előadások során több megközelítésből és szempontból hívták fel a figyelmet arra, miért kell óvatosnak lennünk egy-egy weboldallal. A résztvevők arról is tájékoztatást kaptak, hogy a jövőben milyen mesterséges innovációkat alkalmazhatunk eszközeink és adataink védelme érdekében.

Réz András magyar filmesztéta és forgatókönyvíró „Ember a gépben” című előadásában filmeket felvonultatva mutatta be, hogyan viszonyulnak az emberek a gépekhez. Kiemelte az 1968-as 2001: Űrodüsszeiát, a 1999-es Mátrixot és a 1995-ös Hálózat csapdájában című filmet, ahol olyan dolgokat tesznek a gépek, amitől az emberek félnek. A filmesztéta szerint mindig lesznek félelmeink a gépekkel kapcsolatban bármennyire is biztonságosnak próbálják eladni számunkra a fejlesztők.

Itai Greenberg, a Check Point termékmenedzser alelnöke

Itai Greenberg, a Check Point termékmenedzser alelnöke, a közeljövő kiberbiztonságáért felelős ThreatCloud kapcsán tájékoztatott róla, hogy 2014-ben 6447 kibertámadás volt szervezetekkel szemben, de ez a szám 2018-ra már 16 555-re nőtt. A legújabb támadásokat telefonokra, felhőre és ioT-ra összpontosítják, aminek legfőbb célja a pénzszerzés. Ráadásul nem csak a biztonsági programok fejlődnek, hanem a támadások vírusai is. A növekvő kockázat ellenére a legtöbb szervezet mind a mai napig nem rendelkezik megfelelő védelemmel. Az ilyenfajta támadások ellen a ThreatCloud három fő alapelvet fogalmazott meg: megfelelő intelligencia 5G kibertámadások ellen, megelőzés és konzultáció. Akik ezt a három elvet betartják azoknak nem kell félniük a fenyegetettségtől.

ThreatCloud három fő alapelve

A konferencia főszponzora – az S&T Consulting Hungary Kft. IT biztonsági csoportvezetője Páli Péter – bemutatta a Public Cloud és a Privat Cloud milyen lehetőségeket biztosít különböző szervezeteknek és személyeknek. Peter Kovalclik a Check Point Kelet Európai regionális igazgatója rendkívül szórakoztató előadásában tárgyalta a digitális transzformáció biztonságát a jövőre nézve. A Check Point Kelet Európai veszélymegelőzési értékesítési vezetője Szergej Nevstruev az eszközök és adataink határvédelméről beszélt. A nap talán legviccesebb előadója Derek Middlemiss a Check Point Research-t mutatta be. Kiderült hogyan követik vissza a kibertámadásokat a forrásig és miként alkalmazzák a rossz fiúk ellen a „reverse engineering”-et. Vilhelm Zsolt, a felhő biztonságáért felelős CloudGuard Dome9 képességeit szemléltette, ahol a védelem képes kikényszeríteni kétfaktoros azonosítást, ezenkívül az adatmaszkolást, -titkosítást vagy előre definiált előírások szerinti ellenőrzést futtatni.

Vilhelm Zsolt, a felhő biztonságáért felelős CloudGuard Dome9 képességeit szemléltette

 

Ha szeretne többet megtudni a felhőbiztonságról és a kibertámadások megelőzéséről látogasson el újra a TudományPlázára. Hamarosan még több érdekes információt és adatokat fogunk közzétenni.

 Previous Agóra októberi érdekességek
Next Erőművek éjszakája

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =