Egy nemzetközi kutatás szerint van biztonságos otthon szülés


Egy nemzetközi kutatás szerint van biztonságos otthon szülés
Olvasási idő: < 1 perc

Nem találtak klinikailag fontos vagy statisztikailag eltérő kockázatot az otthon és a kórházban szülés között az alacsony kockázatú várandós nőknél.

A nagy nemzetközi kutatást a kanadai McMaster Egyetem kutatóinak vezetésével végezték és a szülőhelyek biztonságát vizsgálták a születéskor, illetve az azt követő négy héten belül fellépő halálozási kockázatot jelző adatok alapján.

Eszerint azon alacsony kockázatú várandós nők esetében, akik otthon szülnek, nincs megnövekedett kockázata a gyermek születéskori vagy újszülött kori elhalálozásának összevetve a kórházban szülő, hasonlóan alacsony kockázatú várandós nőkkel.

Eileen Hutton, a tanulmány vezető szerzője szerint a fejlett országokban egyre több nő választja az otthon szülést, de aggodalmak merülnek fel a biztonságukat illetően.

A Science Daily-ben megjelent tanulmány világosan kimutatta, hogy nem különbözik a kockázat az otthon és a kórházban szülés esetén.

Ez a tanulmány az első módszeres áttekintés és metaelemzés. 21 országból származó, 1990 óta publikált, szakmai bírálatokon átesett kutatásokon alapul. Összehasonlítva az otthon és a kórházi szülések kimenetelét Svédországban, Új-Zélandon, Angliában, Hollandiában, Japánban, Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Államokban. Mintegy 500 ezer, szándékosan otthon tervezett szülés kimenetelét vetették össze azonos számú kórházi szüléssel ezen országokban.Previous Új dinoszauruszfajt azonosítottak
Next Akár 20 évvel is kitolható a menopauza kezdete

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + egy =