Az emberi színlátást javító szemüveg


Az emberi színlátást javító, a színek helyes felismerését biztosító szemüvegek kutatása és fejlesztése a cél.
Olvasási idő: < 1 perc

Az emberi színlátást javító, a színek helyes felismerését biztosító szemüvegek kutatása és fejlesztése a cél.

Legalábbis a magyar Medicontur Kft. már 28 éve a beültethető szemlencséi segítségével a látás javítása mellett kötelezte el magát. Tevékenységével több mint 70 országban segíti a szürkehályoggal és egyéb refraktív látáshibákkal küzdők látásának javítását, hogy ismét élesen lássák a világot.

A cég a színtévesztés témájával is foglalkozik, mely több mint 200 millió embert érint világszerte. Az eddigi kutatási eredmények, a szín-diszkrimináció terén, nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóak.

Sokan nem is tudják, vagy csak sejtik, hogy színtévesztők. A világszerte alacsony tudatossági és elégedetlenségi szint miatt úgy döntött a Medicontur, hogy a színtévesztés problémáját életmód/életvitel szinten közelíti meg. Ezért elsősorban azokat szeretnék megszólítani, akiknek az a vágya, hogy a normálisan látókhoz hasonlóan képesek legyenek a teljes színspektrum pontos azonosítására (szín-identifikáció).

A projekt során elkészítendő, filterekkel ellátott szemüveg hatására javulni fog a színtévesztő  emberek életminősége, mert olyan eszközhöz juthatnak, amit tetszésük szerint használhatnak bizonyos élethelyzetekben (színérzékeny munka, a természet vagy műalkotások élvezete, családi helyzetek stb.). Az ilyen személyek színtévesztő színfelismerő- és megkülönböztető képessége, valamint kontrasztérzékenysége drámai módon javul majd és korábban általa nem látott színeket, árnyalatokat fog felismerni.Previous A kék bolygó II. az M5 műsorán
Next Gyerekek és kórházi ellátás

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 2 =