Időutazás a Mezőgazdasági Múzeumban


az idő megállítása
Olvasási idő: < 1 perc

Az idő birodalma címmel interaktív kiállítás és játék kezdődött 2014. március közepétől a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

az idő birodalmaAz interaktív kiállítás az idő titokzatos természetét, a világot mozgató törvényszerűségeket, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit tárja a látogatók elé. Kiderül, hogyan érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, képesek vagyunk-e megállítani az idő múlását, vagy megfordítani azt. Megtudhatjuk milyen ritmus szerint működnek az élőlények, miként befolyásolják időérzékünket a körülmények és arra is választ kaphatunk, miért jár az óramutató az általunk megszokott irányba, vagy mi minden más szolgálhat az idő mérésére – a napóráktól a vízórán át az illatóráig.

A 700 négyzetméteren elterülő, 16 állomásból álló, látványos kiállítás rengeteg felfedeznivalóval, játékos fejtörőkkel és ajándékkal várja a látogatókat 2014. április 27-ig a Vajdahunyadvárban. A kisiskolás korosztálytól a felnőtt korosztályig mindenki számára érdekes élményt és új tudást jelent a „tudományos pálya”, amit akár kis csoportokban is végig lehet járni. De a belépővel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása, illetve az április 12-én nyíló Húsvéti tavaszköszöntő kiállítás is megtekinthető.

A kiállítás és játék során azonnal választ kaphatunk a feltett kérdésekre, nemcsak azért, mert az időutazás végén önkéntesek segítik ellenőrizni a „túralapot”, hanem azért is mert az általában négy választ rejtő kérdésekhez mindig van valamilyen segítség. Így néhány óra alatt valóban kiderülhet, hogyan érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, képesek vagyunk-e megállítani az idő múlását, vagy megfordítani azt.

Belépőjegy árak: felnőtt 1550 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1350 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 890 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5350 Ft.

 

 Previous Az NVIDIA technológiai díját idén egy magyar cég is megkapta
Next A költészet napja

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − öt =