Az NVIDIA technológiai díját idén egy magyar cég is megkapta


NVIDIA díjkiosztó - hoc.hu
Olvasási idő: < 1 perc

Az 1993-ban alapított, kaliforniai székhelyű, vizuális számítástechnikai vállalat, az NVIDIA Corporation március végén osztotta ki „One to Watch” díját az öt legígéretesebb startup cégnek.

NVIDIA díjkiosztó - hoc.huA díjkiosztó a feltörekvő vállalatokat bemutató Emerging Companies Summit rendezvényén San Joséban, a Szilícium-völgy központjában volt. Az eseményen több mint 150 bankár, befektető és számos piaci szereplő vett részt.

Az egyenként 80 000 dollárt érő díjjal jutalmazott cégeket szakértői zsűri választotta ki piacképességük és technológiájuk üzleti kilátásai alapján. Az idei győztesek közé, először a díj történetében, magyar cég, a Holografika Kft. is bekerült interaktív holografikus display technológiájával, amellyel az USA piacán is terjeszkedne.

A Holografika Kft. immár egy évtizede folytat kutatásokat a mozgó, valódi térbeli 3D megjelenítés megteremtéséért. Fejlesztésük eredményeképpen megszületett a világon egyedülálló holografikus 3D monitor, a HoloVízió. Ez nem egy olyan egyszerű sztereoszkópikus rendszer, mely a bal és jobb szemnek két különálló sík képet mutat, hanem a Gábor Dénes-i elv alapján szabad szemmel látható, nagyméretű, színes, mozgó, a természetes látványt legjobban megközelítő 3D képet állít elő. Amit ráadásul egy adott pillanatban több felhasználó is nézhet anélkül, hogy a nézőt, illetve nézőket bármilyen módon korlátoznák.

A díjazottak ezzel olyan illusztris, korábbi győztes fejlesztők közé emelkedtek, mint az Oculus Rift, a Splashtop, vagy az Elemental Technologies. A díjnyertes technológiát április közepéig a „The Tech” is bemutatja.Previous Rohamos elhízás Mexikóban
Next Időutazás a Mezőgazdasági Múzeumban

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 11 =