Diplomamentő program


diplomamentő program

Korhatár nélkül lehet jelentkezni márciustól a Diplomamentő programra – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium egy közleményben.

diplomamentő programCzomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár döntése értelmében ugyanakkor bekerül a választható nyelvek körébe a német és az angol mellé a francia nyelv, továbbá nem lesz állampolgársághoz kötve a programba való belépés. A január 22-én bejelentett Diplomamentő programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz.

Erre 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. A programot eredetileg legfeljebb 35 évesek magyar állampolgároknak szánták, és angol, valamint német nyelvtanfolyamokhoz lehetett volna igénybe venni. Az NGM-hez több észrevétel érkezett a bejelentés óta; ezek közül a legtöbb javaslat a potenciális résztvevők részéről a 35 éves korhatárral, a program francia nyelvvel történő kibővítésével, valamint a pályázók körének magyar állampolgárokra korlátozásával kapcsolatban jött.

Tekintettel arra, hogy “ezek a felvetések tolerálhatók és a program alapvető célkitűzéseivel összeegyeztethetők”, Czomba Sándor döntött a változtatásokról. Az államtitkár hétfőn eredményes szakmai egyeztetést folytatott a szakmai szervezetek képviselőivel is a képző cégek programba történő belépésének feltételeiről – olvasható a közleményben.Previous Az univerzum legnagyobb gázfelhőjét fedezték fel
Next Étrend és egészség

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.