Ipari robot és ömledékragasztó


Ipari robot és ömledékragasztó - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: < 1 perc

Bármilyen furcsán is hangzik, az I.A.S.G. Kft. „Ipari robotba integrált fogaskerék szivattyúval ellátott ömledékragasztó rendszer kifejlesztése” egy projekt.

A 24 hónapos, pályázati támogatással végzett, munka során megvalósuló fejlesztés célja egy olyan ragasztórendszer kifejlesztése, amely rugalmasan tudja követni a vevők különböző ragasztási elvárásait (pont, csík, szórás) úgy, hogy a folyamat során is magas maradjon a rendszer rugalmassága.

A rendszer alapja az iparban már általánossá vált hattengelyes robot alkalmazása. De a projekt során mérésekkel fogják alátámasztani a hagyományos ragasztóberendezések hidraulikus rendszerének viselkedését robotos alkalmazások esetén. A megfelelő konstrukciók közül kiválasztott megoldást ezután prototípus legyártása, összeszerelése és tesztelése követi. A projekt során kifejlesztésre kerülő ragasztási rendszer több ágazatban is felhasználható lesz, így hatása nem kötődik egy-egy ágazathoz, hanem nemzetgazdasági szinten értelmezhető. A projekt eredményének hasznosulását tovább tágítja, hogy a rendszer jövőbeli továbbfejlesztése még több anyagtípus felhordását teszi lehetővé.

 Previous Hogyan vásárolnak a magyar emberek?
Next A világ legvonzóbb városai

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − tizenegy =