Károli Szabadegyetem


Károli Szabadegyetem (KSZE) címmel tudományos és aktuális témák közérthető formában ismeretterjesztő előadássorozat indul.
Fotó: Sebestyén László
Olvasási idő: 2 perc

Károli Szabadegyetem (KSZE) címmel tudományos és aktuális témák közérthető formában ismeretterjesztő előadássorozat indul.

A Károli Szabadegyetem hiánypótló rendezvénysorozat célja, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem – alapfeladatának megfelelően, a szellemiségével és küldetésével összhangban – teret biztosítson a tudásra vágyóknak. Közérthető előadásaival a Károli Szabadegyetem minden olyan érdeklődőre számít, aki nyitott a világra és vágyik a mindennapi életünket átszövő kérdések mélyebb megértésére.

A Károli Szabadegyetem rendezvényein az adott tudományterület neves képviselői, jeles oktatói, nagyhírű professzorai tartanak előadásokat. Az aktuális témák mellett olyanok is lesznek, melyek a társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális és hitéleti kérdésekben a világot és az emberek életében kiváltott változásokról, hatásokról fognak szólni. A mindenki számára nyitott rendezvények végén a témához kapcsolódó kérdésekre is lesz lehetőség.

A május végén induló rendezvénysorozat előadásairól azok sem maradnak le, akik személyesen nem tudnak jelen lenni. Az előadásokat rögzítik és a későbbiekben az egyetem online felületén, illetve a közösségi médiában is elérhetők lesznek. A Károli Egyetem ismeretterjesztő sorozatát a tanév során havonta egy alkalommal, az esti órákban rendezik meg. Az előadások helyszíne az egyetem korszerűsített Reviczky utcai épülete. Ez a Károlyi-Csekonics Palota gyönyörűen felújított épületével együtt ad otthont az előadásoknak.

Az első előadást – amelyre a Magyar Jogász Egylettel történő együttműködés keretében kerül sor – Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tartja „Konszenzus vagy konfliktus – Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra” címmel. Időpontja: 2022. május 25, szerda délután 18 óra. Házigazda és beszélgető partner Prof. Dr. Trócsányi László az KRE egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő.

Az ismeretterjesztő és tudományos előadásokra regisztráltak számára történelmi vezetett séta lehetőségét is kínálja az egyetem az előadás helyszínén a Károlyi-Csekonics palotában. Illetve ténylegesen is megnyitják a kapukat azok előtt, akik kíváncsiak nyitottak, felelősen gondolkodók és érdeklődők napjainkat, sorsunkat érintő témák iránt.

Regisztráció és részletes információ a Károli Gáspár Református Egyetem honlapján.Previous Görög mitológia kvíz
Next Energiaital kvíz

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 11 =