New York templomai


Richard Silver-New York
Olvasási idő: 2 perc

A világot bejárta Richard Silver képsorozata, amelyen New York templomai vannak lefotózva egy új perspektívából.

Richard Silver-New York templomaiAkit egy kicsit is érdekel a fényképezés, annak egészen biztosan átsuhant már az agyán, hogyan lehetne egy templomot oly módon lefényképezni, hogy az szemléltesse annak minden szépségét.

Jó hírünk van, nem kell tovább gondolkodni, mert a New Yorki születésű Richard Silvernek sikerült megoldania ezt a problémát, aki 2011 óta foglalkozik szakmai szinten fotózással. Silver azonban nem csak templomokkal foglalkozik, munkássága során bejárt 75 országot és 220 várost, ahonnan lélegzetelállító fotó sorozatokkal tért vissza. Előszeretettel használ olya technikákat, mint például a Tilt Shift, Time Slice, és a Vertikális Panoráma.

A trükk nem más, mint egy vertikális panoráma fotó, a bejárattól, egészen az oltárig. A képsorozat 6-10 képkockából áll, így egyszerre nagy terjedelmű, mégis részletes. „Ez a technika egészen bámulatos módon mutatja be a templomok gazdagon díszített belterét egyetlen fotóval.” A fényképészt Ferenc Pápa Egyesült Államok béli látogatása inspirálta, a New Yorki templomokról szóló fotósorozat elkészítésére. Azonban nem ez volt az első, hogy Silver ezt a technikát alkalmazta, ugyanis pályafutása során a világ számos templomát megörökítette ezzel a módszerrel. „Már pár éve dolgozom ezen a technikán és úgy hiszem, hogy ez – a vertikális panoráma segítségével – egy elég egyedi módja a templomok bemutatásának.”- mondta Silver. „A fő folyosó közepének megtalálása, és az onnan történő fényképezés a padoktól a templom végéig adja meg a tökéletes panorámát, amit csak egy ilyen építmény nyújthat.”

Eddig nagyon sok példát láthattunk beltérben készült horizontális panoráma képekre, de valójában egyik sem tud olyan látványt nyújtani, mintha mindezt vertikálisan végeznénk el.

Richard Silver-Vertikális panoráma 7
Vincent St. de Paul / Most Holy Redeemer Church
Richard Silver-Vertikális panoráma 6
Serbian Orthodox Cathedral of St. Sava / Church of the Village
Richard Silver-Vertikális panoráma 5
Church of St. Stephen / Church of St. Paul the Apostle
Richard Silver-Vertikális panoráma 4
St. Monica’s Church
Richard Silver-Vertikális panoráma 3
Church of St. Francis Xavier
Richard Silver-Vertikális panoráma 2
Church of St. Vincent Ferrer
Richard Silver-Vertikális panoráma 1
Calvary Episcopal Church

A képet Richard Silver hivatalos oldaláról vettük.Previous Megöregedett rajzfilmfigurák
Next Elképesztő fényképek

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × kettő =