Megöregedett rajzfilmfigurák


Rajzfilfigurák-Pinup Csingiling
Olvasási idő: < 1 perc

Bizonyára átfutott már sokak fején, hogyan is fog kinézni, amikor jóval idősebb lesz.

Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurákDe vajon gondolt-e valaki arra, hogy gyerekkorunk hősei is megöregedhetnek? Egész életünkben azt láttuk, hogy a rajzfilmfigurák, gyerekkorunk ismert, esetleg kedvelt meséinek szereplői vígan ugrándoznak televíziónk képernyőjén, de ez a valóságban korántsem így nézne ki.

Talán többeket érdekelne, hogyan is nézne ki a most 75 éves Tom és Jerry, a mára már 81 éves Donald Kacsa, vagy esetleg a nyolcvanas évei végét taposó Mickey Egér. Ezen a gondolatmeneten indult el Andrew Tarusov orosz illusztrátor, aki gyerekkorunk ismert alakjait rajzolta meg mai „formájukban”. A képek korántsem vidámak, hiszen ezek a kedves mesefigurák jócskán túllépték az átlag életkort. Mindannyian az 1930-as, 40-es évek szülöttei.

A legfiatalabb páros így is a 66 éves Kengyelfutó Gyalogkakukk és örökös riválisa Prérifarkas. A mai generáció tagjai közül lehet, sokan fel sem ismerik, kiket ábrázol egy-egy alkotás, de akik életük részének tudhatják őket, melankolikus nosztalgiával nézegethetik az alábbi képsorokat. Érdekes lehet megfigyelni, hogy egyes karakterek valós személyekhez köthetőek, például az öreg Mickey Egeret sokan Richard Nixonhoz hasonlítják, míg az idős Cucu Malac kiköpött Stan Lee. Vajon szándékosan lettek így ábrázolva, vagy minden a véletlen műve?

Tarusov művészetét az 1950-es és 60-as évek hangulata inspirálta, nagy rajongója és képzett művelője a pinup irányzatnak (A 1900 évek női ideáljának erős szexuális kisugárzásának ábrázolása a jó ízlés határain belül). De nem ez az első alkalom, hogy rajzfilmfigurákat alkot újra. Korábban készített egy képsorozatot a két irányzat ötvözetéről, és Disney hercegnőket alkotott meg pinup-lányokként. A művész Oroszországi Ribinskben született, de jelenleg Los Angelesben él feleségével, és két kutyájával. Tíz év művészeti tanulmány után elköteleződött a rajz, és animáció mellett, amit most szakmai szinten űz.

 Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Kengyelfutó Gyalogkakukk és Prérifarkas Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Tom és Jerry Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Csőrike és Szilveszter Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Cucu Malac Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Minnie és Mickey Egér Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Goofy Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Donald Kacsa Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Daisy Kacsa Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Daffy Kacsa Andrew Tarusov-Megöregedett rajzfilmfigurák-Tapsi Hapsi és Lola Nyuszi

Andrew Tarusow képét a Google+ oldaláról vettük.Previous Kormányzatilag reformálják meg étkezésünket
Next New York templomai

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − 3 =