Panorámafelvételek a Nemzetközi Űrállomásról


Panorámafelvételek a Nemzetközi Űrállomásról - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: < 1 perc

A Google térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street View, a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson (ISS) készített panorámafelvételekkel bővült.

Úgy tűnik, az emberrel történő első holdra szállás 48. évfordulójának és az elmúlt napoknak ez a  legnagyobb híre. Mármint, hogy lehetővé vált a Google felhasználók számára, hogy saját maguk fedezzék fel az űrállomás mind a 15 modulját, és megismerjék az asztronauták mindennapjait, azaz a tízéves Street View első gravitáció-mentes gyűjteményét

virtuális túrán a felhasználók olyan érdekességekkel találkozhatnak, mint hogy hol edzenek az űrhajósok, milyen ételeket esznek, és hol végzik a tudományos kísérleteket. Ez főleg azért érdekes, mert az az első Street View gyűjtemény, amely jegyzeteket is tartalmaz: ez korábban csak a Google Arts & Culture alkalmazáson belül volt elérhető.

Az érdeklődők beleshetnek a Columbus kutatólaboratóriumba, ahol az űrhajósok számos tudományos kísérletet végeznek, valamint kinézhetnek azon az apró ablakon, amelyen keresztül az űrállomáson kívül zajló eseményeket, például a robotok munkáját, vagy a közeledő járművek dokkolását szokták figyelemmel kísérni az asztronauták. De a felhasználók az űrállomáson kikötő SpaceX Dragont és az Orbital Cygnust is megtekinthetik közelebbről.

Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség (ESA) asztronautája hat hónapig végzett repülőmérnöki munkákat az ISS fedélzetén, és ez idő alatt segített felvételeket készíteni a Street View funkcióhoz. Az űrbéli körülmények miatt a fotózáshoz nem lehetett használni a Google hagyományos felvevőeszközeit, ezért a cég munkatársai a NASA-val együttműködve oldották meg, hogy már eleve az űrállomáson lévő fényképezőgépekkel és egyéb felszerelésekkel lehessen elkészíteni a felvételeket, amelyeket aztán a Földön gyúrtak össze 360 fokos panorámafelvételekké.

Annak, akinek ez nem lenne elég javasoljuk, hogy nézzen meg egy bangkoki piacot:

vagy kukkolja meg az Antarktiszt:

esetleg merüljön le a Patkó-öbölben a Bermudáknál:Previous A mesterséges édesítőszerek kockázatosak
Next Elsüllyedt hajók láthatók a Duna szerbiai szakaszán

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − négy =