Az étkezési QR-kód lehet a jövő gyógyszerén


Az étkezési QR kód lehet a jövő gyógyszere - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: < 1 perc

A kutatók új módszert dolgoztak ki a gyógyszerek előállítására és az orvosságokat egy ehető anyagú QR-kódolt anyaggal vonják be. 

A termelést úgy alakíthatják ki, hogy illeszkedjen minden egyes beteghez, és képes legyen megvédeni a betegeket a számukra rossz és hamis a gyógyszerektől. Az elmúlt 100 év során a kutatók folyamatosan bővítették az orvostudományra vonatkozó ismereteink határait, főleg egyes betegek szervezetének eltérő reakciói tekintetében. Azonban a gyógyszergyártási módszerek még nem mozdultak el a tömegtermeléstől. Sokan, akiknek azonos, de eltérő szintű betegsége van ugyanazt a terméket kapják, azonos mennyiségű hatóanyaggal.

De ez a gyakorlat hamarosan a múlté. Egy új tanulmány híradása szerint a Koppenhágai Egyetem kutatói és a finnországi Åbo Akademi Egyetem munkatársai új módszert dolgoztak ki. Olyan fehér, ehető anyagokat állítanak elő, amikre kinyomtatnak egy QR-kódot, amely rákerül a gyógyszerre.

A QR-kód lehetővé teszi adatok tárolását is a tablettákon. Így egy egyszerű gyors beolvasás után kaphatunk meg minden információt a gyógyszerről. Ebben az értelemben potenciálisan csökkenthető a rossz gyógyszeradagolás és a hamis gyógyszereket is ki lehet szűrni – mondta Natalja Genina.

 Previous A crash-diéta árthat a szívműködésnek
Next A növények felkészülnek az őket ért támadásokra

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 15 =