Rekord a World Robot Olympiad Lego robotépítési és -programozási versenyen


Rekord a World Robot Olympiad Lego robotépítési és -programozási versenyen
Olvasási idő: < 1 perc

Egyelőre még csak a regisztrált magyar csapatok számában döntöttünk rekordot, de bizakodunk a legjobbakban.

A WRO Lego robotépítési és -programozási verseny 2019-es szezonjára összesen 176 csapat regisztrált, ami a tavalyi 115 csapathoz képest újabb rekord. A csapatok a WRO 2019-es versenyszezonjában a május 28-tól induló regionális fordulókon mérhetik össze tudásukat 4 kategóriában és 6 korosztályban.

A 2019-es versenyszezon témája: Smart Cities.

A megnövekedett létszámra való tekintettel idén a nemzeti döntőt megelőzően 6 regionális fordulót rendeznek az alábbiak szerint:

Május 28. – Debrecen
Május 30. – Kaposvár
Június 5. – Szeged
Június 7. – Budapest
Június 11. – Székesfehérvár
Június 13. – Győr

A május 28-i debreceni regionális forduló helyszíne az Agóra Tudományos Élményközpont lesz, ahol a Regular kategória Elementary (12 év alattiak), Junior (13-15 év közöttiek) és Senior (16-19 év közöttiek) korosztály csapatai fogják összemérni tudásukat. A Regular Elementary korosztály altémája az „Okos személyszállítás”, a Junior korosztály altémája az „Okos világítás” a Regular Senior korosztály altémája pedig az „Okos hálózat”.

11 csapat 6 megyéből (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Pest, Bács-Kiskun) kettő csapat pedig Erdélyből, Nagyváradról érkezik a versenyre, így összesen 13 csapat fogja összemérni tudását a 3 korosztályban.

A csapatok előre megírhatják a programot, ami alapján a robotnak egy versenypályán kell a szabályban előírtak szerint teljesíteni a feladatot meghatározott időre. A robotot, aminek a teljesítményét szakértő bírók fogják értékelni, a helyszínen, segítség nélkül kell megépíteniük a csapattagoknak.

A regionális fordulókról a július 10-11. között megrendezésre kerülő tatabányai nemzeti döntőre juthatnak tovább a csapatok.

Közülük kerülnek ki azok, akik a nemzetközi kvalifikációs kvóta alapján novemberben hazánkat fogják képviselni a győri világdöntőn. Ez várhatóan 7 magyar csapat kvalifikációját jelenti majd.Previous Papírzsebkendő szalmából?
Next A horkolás problémái

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 9 =