Medve Matek Élménynap


Medve Matek Élménynap
Olvasási idő: 2 perc

Sokan, sok mindent megtesznek azért, hogy a lehető legizgalmasabb élménnyé varázsolják a matematikát.

A Matematika Összeköt Egyesület tagjai elhivatott fiatal matematikusok, fizikusok és egyetemi hallgatók, akiknek szívügye a tehetséggondozás és az élményalapú matematikaoktatás népszerűsítése. A többféle program között az egyik a Medve Matek Élménynap. Ez egy ingyenes nyílt nap, ahol tanárok, diákok és szülők is felfedezhetik a matek játékos oldalát.

A 2019. márciusában rendezendő élménynapon 5-12. évfolyamos diákok, általános- és középiskolai tanárok, tanárszakos egyetemi hallgatók és érdeklődő szülők is részt vehetnek. 

2019. március 2-án (szombaton) Budapesten, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem E és H épülete lesz az élménynap helyszíne, ami 10 órakor a megnyitóval veszi kezdetét. Majd minden résztvevőnek szóló előadásokkal folytatódik a BME egyik nagy előadó termében. Meghívott vendégek rövid előadásait hallgathatják meg az érdeklődők. Ezek az előadások (részben az időkorlát miatt) nem szakmai jellegűek lesznek. Inkább az érdekes tapasztalatok és élmények átadásán lesz a hangsúly úgy, hogy azokat korosztályra való tekintet nélkül mindenki élvezze.

Az előadások utáni délutáni játékos programban a diákokat 3 fős csapatokra osztják,

így lehet egy játékos feladat közepette, elindulni az állomások közt és begyűjteni a pecséteket. A feladatok érdekes matematikai problémák, logikai feladványok és rejtvények sokasága. A helyes megoldások utáni pecsétek bekerülnek az utazók útlevelébe, ami a labirintusból való sikeres kijutást jelenti. Érdemes figyelni és gondolkodni, ugyanis a csapatok (természetesen korosztályok szerint elkülönítve) egymással versenyeznek: a gyors észjárás és az ügyesség döntő lehet! 

Délutáni  a pedagógusok és szülők számára is lesz program, ahol csoportokban a matematikaoktatás köré szerveződő témákat vitatnak meg. Az eszmecsere során a játékos matematikaoktatás aktualitása mellett speciális témákat is feldolgoznak.

2019. március 3-án (vasárnap) Debrecenben, az Agóra Tudományos Élményközpontban lesz a rendezvény. Ahol vasárnap 10 és 16 óra között közösen szervezik meg az első debreceni Medve Matek Élménynapot. A Budapesten már évek óta nagy népszerűséggel futó tematikus programon ezúttal Debrecenben is különleges előadások, kerekasztal-beszélgetések, izgalmas foglalkozások, kiállítás, élménylabirintus, különböző logikai játékok és fejtörő feladatok várják az érdeklődőket. 

Az egész napos program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni a Medve Matek weboldalán.Previous Omg, ms u, so gr8 2 CU 2nt b4 I go 2 wrk – Mit jelent ez? Itt a segítség!
Next Láthatóak lesznek a pécsi mamut maradványai

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =