Varázskastély – Interaktív kiállítás és játék


interaktív kiállítás
Olvasási idő: < 1 perc

A Mezőgazdasági Múzeumban 2016. március 19-től május 1-jéig nyitva tartó, új tavaszi interaktív kiállítás és játék

 VARÁZSKASTÉLY interaktív kiállítás és játék. egy képzeletbeli Varázskastély egymásba nyíló szobáin vezeti végig a látogatókat. A kastély minden egyes zugában játékos talányok, meglepő jelenségek és elvarázsolt lények teszik próbára a résztvevők szemfülességét és bátorságát. A kastély fura ura, a rejtőzködő Mágus lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, váratlan trükkökkel zavarja össze elméjüket és érzékeiket. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ha pedig minden szoba titkát sikerül megfejteni, a jutalom sem marad el!

A komor falak baljós árnyként magasodnak, az égbe szökő tornyok szigorú strázsaként őrzik a Mágus titkait. Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a kavargó szél, a közelgő léptek zajára nyikorogva feltárul a kastély hatalmas kapuja. Vajon mi vár az ajtón túl? Ártó bűbáj vagy csodás varázslat lakozik a kastély falai között? Aki belép a kastélyba, a Káprázat és a Fantázia lenyűgöző birodalmába csöppen, de vigyázat, a Varázskastélyban minden megtörténhet!

A Varázskastélyt járva a látogatók kideríthetik, vajon elég ügyesek-e ahhoz, hogy kiszabaduljanak a Tükörszoba szemkápráztató csapdájából, megfejtsék a Beszélő falak rejtélyét, vagy megtörjék az Álmok szobájának fortélyos bűbáját. Ha elég szerencsések, a Mágussal és a kastély álruhás lakóival is találkozhatnak.

 VARÁZSKASTÉLY interaktív kiállítás és játék. Az interaktív kiállításon a szervezők a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket egyaránt várják, hiszen minden korosztályt izgalommal fognak eltölteni az ügyességüket és bátorságukat próbára tevő feladatok és játékok! Belépéskor a látogatók játéklapot kapnak, mellyel szobáról szobára kerülhetnek közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas interaktív kiállítás és játék rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A VARÁZSKASTÉLY című interaktív kiállítás és játék 2016. március 19-től május 1-jéig látogatható. Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum. A Tudománypláza olvasói 2 x 2 tiszteletjegyet nyerhetnek, ha részt vesznek a sorsolásban – részletek a Facebook-oldalunkon!

 Previous Feltámadáskert - az új design őrület
Next 10 érdekesség a paralimpiai játékokról

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 − öt =