A D3-vitamin segíthet meggyógyítani, megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat


D3-vitamin segíthet a magas vérnyomás és a cukorbetegség következtében károsodott kardiovaszkuláris rendszer helyreállításában.
Olvasási idő: < 1 perc

Egy új tanulmány azt mutatja, hogy a D3-vitamin segíthet a magas vérnyomás és a cukorbetegség következtében károsodott kardiovaszkuláris rendszer helyreállításában.

Az Ohio Egyetem kutatói (Marvin és Ann Dilley, Dr. Tadeusz Malinski, Alamzeb Khant és Hazem Dawoud) által végzett új tanulmány azt sugallja, hogy egy kicsit több napfény segíthet károsodott kardiovaszkuláris rendszer helyreállításában. A vizsgálat azt mutatja, hogy a D3-vitamin – amelyet a szervezet természetes módon termel, ha a bőr napsugárzásnak van kitéve – jelentősen javítja a szív- és érrendszeri betegségeket, mint a magas vérnyomás és érelmeszesedés, illetve a problémához kapcsolódó cukorbetegséget. De a D3-vitamin segíthet a túlsúllyal élőknek is.

Az elmúlt évek klinikai környezetben végzett kutatásai – Malinski professzor szerint – az ismert tény mellett, hogy a D3-vitamin kapcsolódik a csontokhoz, azt is bebizonyították, hogy sok szívrohamos betegnek D3-vtamin hiánya van. Ez azt jelenti azt, hogy a hiány okozta szívrohamot, hanem azt, hogy növelte a szívroham kockázatát. A kutatók nanoszenzorokat használtak, hogy megértsék, miért hasznos a D3-vitamin, különösen a szív- és érrendszeri funkciók, illetve azok helyreállítása érdekében.

Malinski csapata, az emberi hajnál ezerszer kisebb átmérőjű nanoszenzorok segítségével,  egyedülálló módszereket és mérési rendszereket fejlesztett ki, amelyek a D3-vitamin hatását vizsgálták az endotheliális sejtekre (a vér- és nyirokerek belső falát alkotó sejtek). E vizsgálatok egyik legfontosabb felfedezése, hogy a D3-vitamin a nitrogén-monoxid (NO) hatalmas stimulálószere, amely a véráramlás szabályozásában és a vérrögképződés megelőzésében fontos jelző molekula. Ezenkívül a D3-vitamin jelentős mértékben csökkenti az oxidatív stressz szintjét és csökkenti a szívroham kockázatát. A kutatás alanyai kaukázusi amerikaiak és afroamerikaiak voltak és hasonló eredményeket hoztak mindkét etnikai csoport esetében.

A D3-vitamin alkalmazása egy nagyon olcsó megoldás és a kutatók szerint hogy sikerrel vethető be a szívroham, a kapilláris endothelium, az agyi iszkémia (stroke), hipovolémia, vaszkulopátia, cukorbetegség és érelmeszesedés során.Previous A bakteriális sokféleség a vártnál is nagyobb
Next Egészséges a kevés alkoholfogyasztás az agy számára

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 5 =