Fizikatanárok Budapesten


Fizikatanárok Budapesten
Olvasási idő: < 1 perc

Úgyis mondhatnánk, hogy 2019. július 1. és 5. között érvényesül az általános tömegvonzás törvénye.

Budapestre jön a világ több mint 300 fizikával foglalkozó pedagógusa Malajziától Kazahsztánon át Brazíliáig és Norvégiától Dél-Afrikáig, akik a fizika tanításával, valamint annak didaktikai és pedagógiai vetületeivel foglalkoznak. A konferencia főszervezője itthon az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a helyszínt biztosítja. A konferencia fővédnöke Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, védnökei pedig Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Az EMMI anyagi támogatásának köszönhetően a konferenciára jelentkezett magyar fizikatanárok jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a rendezvényen. A konferencián mind aktív, iskolában tanító pedagógusok, mind pedig tanárképzésben résztvevő egyetemi oktatók, mind pedig módszertannal és pedagógiával foglalkozó kutatók is részt vesznek. Így ennek a területnek a jelenleg legégetőbb kérdései kerülnek terítékre.

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat kezdeményezésére a UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága támogatásával az UNESCO is elismerte a 2019. évet Eötvös Lorándra emlékező évnek, halála századik évfordulójának alkalmából. Ez a konferencia ennek az emlékező eseménysorozatnak is egyik fontos eleme.

A konferencia programja térítésmentesen letölthető, interaktív, Android és iOS mobiltelefon applikációkon is elérhető: GIREP 2019.Previous Baglyok - Szavazzon a 2020. év madarára!
Next HoloVízió orvosi vizualizációs rendszer

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =