Japán Hello Kitty-t küldi az űrbe


Hello Kitty az űrben
Olvasási idő: < 1 perc

Hello Kitty lesz Japán nagykövete és egy kormány által finanszírozott feladatot teljesít majd az űrben.

Japán Hello Kitty-t küldi az űrbeA projekt elindítása Shinzo Abe japán miniszterelnök lépése annak érdekében, hogy a rózsaszín orrú fehér cica elősegíthesse a high-tech ipar és a gazdasági mérnökök számának növekedését. A négy centiméter magas Hello Kitty figura a Hodoyoshi-3 műhold fedélzetén tartózkodik.

A műhold nagyjából akkora, mint egy kuka és japán kutatók fejlesztése. Része egy 40 millió dolláros programnak, amit a japán Oktatási és Tudományos Minisztérium finanszírozott. „A projekt célja, hogy minél több magánvállalat legyen érdekelt a műholdakkal való munkában” – mondta Toshiki Tanaka, a Tokiói Tudományegyetem Nano-Szatellit Centerének kutatási projektfelelőse.

A fejlesztők a Sanrio cég mellett döntöttek, mint első magánpartner, miután úgy ítélték meg, hogy Hello Kitty számos rajongóját érdekelheti az űr – tette hozzá Tanaka. „Ezzel a projekttel elérhetjük, hogy az embereket érdekelje az űr és serkenteni tudjuk a tudományos kíváncsiságukat is. Meg tudjuk mozgatni a szívüket!”

A Hello Kitty projekt, ami júniusban indult, egyik próbája volt a tokiói székhelyű műhold fejlesztőknek. A kutatók már a műhold helyes beállításán jó ideje dolgoztak, így tudtak olyan képeket csinálni, amelyen a figura mögött a Föld látható. A kabalát speciális festékréteggel kenték le, hogy megóvják őt az UV-sugárzástól, a kozmikus sugárzástól és a vákuum tértől.

A Sanrio arra kérte a rajongókat, nyújtsanak be 180 karakteres üzeneteket, amelyeket Hello Kitty az űrből a barátoknak és a családoknak tud eljuttatni. „A Sanrio, csak az első napon, 100 beadványt kapott” – mondta a cég szóvivője, Kazuo Tohmatsu.

A gyártó leghíresebb karaktere, Hello Kitty idén ünnepli 40. születésnapját. A száj nélküli macska a „kawaii” japán kultúra szimbólumává vált.

 Previous Kísérleti gyógyszereket és oltóanyagokat tesztelnek
Next Az Év Homlokzata Pályázat

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 10 =