Készségfejlesztő táborok


A készségfejlesztő táborok esetében kivétel nélkül játékos formában valósulnak meg a programok.
Olvasási idő: 2 perc

A szülők többsége már nem csak felügyeletet és szórakozást, hanem gyermeke fejlesztését, fejlődését is elvárja egy nyári tábortól.

Így az előzetes felmérések szerint a készségfejlesztő táborok előretörése várható. A gyerekek egészséges mentális fejlődése, problémáik megoldása ma már ugyanúgy elvárható egyes tábortípusok esetében, mint a lovaglás egy lovastábor esetén. 

„A készségfejlesztő táborok térnyerése folyamatos volt az elmúlt esztendőkben. Látható, hogy a szülők abszolút nyitottak, és örömmel küldik gyermeküket ilyen táborokba. A 2019-es táborkínálat közel 20%-a ebbe a kategóriába esik.” – mondja Tóth Béla, a taborfigyelo.hu vezetője. 

A gyermekek lelki egészsége is egyre fontosabb a szülőknek

Problémamegoldás, dühkezelés, stresszoldás, önbizalom fejlesztése, kommunikációs készségek előmozdítása mind egyre fontosabb szerepet játszik a szülők táborválasztásánál. Nagy hangsúlyt kap ugyanakkor a mozgásos fejlesztés is, ahol a mozgáskoordináció javítása, a testtartás optimalizálása is cél. 

A készségfejlesztő táborok esetében kivétel nélkül játékos formában valósulnak meg a programok. A gyerekek azt érzik a célirányos szakmai feladatok végrehajtásakor, hogy vidáman játszanak. Az országszerte elérhető készségfejlesztő táborok árai nem térnek el nagymértékben a többi vakációs lehetőség díjától, pár ezer forinttal magasabb költségen ilyen tábort foglalhatunk csemeténknek. Fontos tudni azonban, hogy nagyon keresett a kifejezetten készségfejlesztő tematika a tábortípusok között. 

Az idei évben eddig több mint 20 százalékkal jelentkeztek többen nyári táborokba, mint tavaly.

Újdonság, hogy a jelentkezők nagy hányada külföldön élő magyarok gyermekei. A korán ébredő szülők a jellemzően április 1-jéig tartó előfoglalási kedvezmények miatt anyagilag is jobban jártak. Emellett a legjobb táborok turnusai is elérhetőek voltak számukra. 

A hagyományosabbnak számító kézműves-, lovas-, vagy sporttáborok mellett egyre több a meglepő témájú, vagy épp extrém tábor Magyarországon. Elérhető idén jobb agyféltekés rajztábor, szabaduló szobás nyomozótábor, okostelefonos animációs tábor, kangoo tábor, de foglalható agykontroll tábor, vagy épp önismereti-stresszoldó tábor is. A családok és gyerekek egy része abszolút nyitott az ilyen újdonságokra és folyamatosak a jelentkezések.

Az idén a sporttáborok, az informatikai és programozó táborok, az angoltáborok tűnnek a 2019-es esztendő slágereinek, de közelítenek a dobogóhoz a katonai és honvédelmi táborok is.Previous Megalakult a Magyar Magfúziós Technológia Platform
Next Egy polgár vallomásai

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =