Két lélek, egy test


sziámi ikerpár Ausztráliában
Olvasási idő: < 1 perc

Egy ausztrál édesanya nem mindennapi sziámi ikerpárnak adott életet, ugyanis a csöppségek két arccal, két aggyal, azonban egy testbe zárva jöttek a világra.

Egy ausztrál édesanya nem mindennapi sziámi ikerpárnak adott életet, ugyanis a csöppségek két arccal, két aggyal, azonban egy testbe zárva jöttek a világra.Az édesanya Renee Young és partnere, Simon Howie, az orvosok tanácsa ellenére sem szakíttatták meg a terhességet, ma pedig már „az ausztrál harcosok” jelzővel illetett Hope (Remény) és Faith (Hit) névre keresztelt lányok büszke szülői. A sürgősségi császármetszésre múlt héten, csütörtökön került sor, 6 héttel az eredetileg kiírt szülés előtt.

A lányok a diprosopusnak nevezett állapotban jöttek a világra, melyben az embrió nem teljesen válik szét, így az ikreknek egy testen kell osztozniuk. A két lány állapota már stabil. „Tökéletesen lélegeznek, minden segítség nélkül. Már az első fürdetésük is megtörtént.” – mondta az édesapa.

A lányok orvosa, dr. Greg Kesby szerint a túlélési esélyeik attól függnek, hogy meddig lesznek képesek önmaguktól lélegezni. A szülést követően ugyanis nem tudtak, bár szívverésük ennek ellenére tiszta volt. „Úgy tekintettünk erre az egészre, mintha egy autista vagy egy Down szindrómás gyerekkel kellene együtt élnünk. Valahogyan nem hiszek a terhesség megszakításban, ha a baba rendben fejlődik, egészséges és minden a terv szerint megy.” – mondta Howie.

A pár továbbra is folytatja az ikrek rendkívüli támogatását és harcolni is fognak értük, ugyanis a későbbiekben még merülhetnek fel komplikációk. Faith és Hope esetén kívül mindössze 35 másik ilyen esetről lehet tudni, azonban azokat az eseteket a babák nem élték túl. Éppen ezért Young és Howie tudatában vannak az esetleges egészségügyi problémáknak, amelyek valószínűleg be fognak következni. Egyelőre azonban boldogok, hogy lányaik élnek, és jól vannak.

 Previous Ön vizuális típus?
Next Magyar Felfedező Nagydíj - Irimiás Balázs

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =